Rüşvet, adam kayırma, devleti hortumlama, kamu parasıyla iktidar yakını kişileri zengin etme, talan, hırsızlık, yalan, yolsuzluk, yüksek ahlaksızlık, yüksek hayat pahalılığı hep bu üçlünün işbirliğiyle doğuyor. İşte bir “boşanma kavgası” sırasında patlayan lağımın içinden yine aynı ahlaksız üçlü çıktı.

Ahlaksız politikacı.

Ahlaksız bürokrat.

Ahlaksız işadamı.

Ve üstü örtülüyor.

Hatırlayın: Merkez Bankası, BDDK, SPK, DEVLET’ in
3 BANKASI ayrı ayrı hiçbir şeyi eksik olmayan lüks binalarda çalışıyorlardı. Pahalı yeni bir finans merkezi kurmaya ve bunları bir araya toplamaya hiç ihtiyaç yoktu.  İktidar politikacısı, “İstanbul’da yeni bir finans merkezi yapma” kanunu çıkardı.
4.5 milyar TL’ye mal olacaktı. İyice betonlaşmış İstanbul’da gökyüzünü yırtan büyüklükte cam plazaların yapımı iktidara yakın müteahhitlere 2014 yılında verildi. Proje durmadan yenilendi ve ihalesi davetiye ile verilen müteahhit şirketler de çok kez değişti. 2022’ye geldik. Geçim zorluğu çeken şu halkın cebinden Finans Merkezi için çıkacak olan para 10 milyar lirayı aştı. Ve son lağım, işte bu Finans Merkezi’nin göbeğine birkaç ay içinde taşınacak olan SPK’nın içinden patladı.

★★★

Cumhurbaşkanı’nın danışmanından biri; Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı yapılmış Serkan Taranoğlu, diğeri Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu ve 20 yıllık iktidar AKP’nin MKYK üyeliği koltuğu verilmiş Korkmaz Karaca.... Bu iki yüksek bürokrat;  “standartları uysa da uymasa da şirketi için sermaye artırma izni isteyen iş kadınından alınacak rüşvetin tarifesinde birbirleriyle rekabete” girmişler. Kadın TV ekranında şu cümleyi söyledi: “Serkan Taranoğlu bana, sen sakın Korkmaz Karaca’ya gitme o senden daha fazla para ister dedi...”

2 en yüksek bürokrat.

Politikacıya yapışkan.

İşadamına fırıldak.

Ne yapıp edip iktidar partisine yanaşıyorlar, politikacından ilişki üretip, işadamını rahatlatıyorlar. Serkan Taranoğlu ANAP kökenli... Korkmaz Karaca ise önce CHP’ye girmiş. Deniz Baykal’ın ve diğer CHP önde gelenlerinin yakını olmayı başarmış. Onlarla bol fotoğraf çektirip yayınlatmış. CHP Parti Meclisi üyesi yapılmış. CHP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığına getirilmiş ve sonra CHP’de iktidar şansı görmediği için olacak AKP’ye yanaşarak, AKP MKYK ve haliyle Borsa’yı, SPK’yı da izleyen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliği yaparken AKP önde gelenlerinin hemen hepsiyle birlikte çekilmiş fotoğraflarının sayısını albümler dolduracak kadar çoğaltarak; “rüşvet tarifesinde yüksek para isteyenler arasında anılır” olmuş. Ve 4.5 milyar liraya bitecek diye temeli atılan ve bugün 10.5 milyar liraya mal olan İstanbul Finans Merkezi’nin ilk yapımcı müteahhitlerinden
Ali Ağaoğlu’nun Korkmaz Karaca için “Boyu küçük, işlevi büyük kardeşim” dediği de yeniden yazılır olmuş. Ey okur, ben kendimden söz etmeyi seven bir yazar değilim. Beni bağışla. Bu Korkmaz Karaca, AKP önde gelenlerinin yakınlarını devlet koltuklarına doldurduğunu anlatan bir yazı yazdığımda beni arayıp “tehdit” etmiş, ağzının payını almıştı fakat beni tanıyanlara da telefonla ulaşıp, “söyleyin o bunağa
(o bunak ben oluyorum) onu pişman ederim” diye siyasi mafyalık tehditleri savurmuştu.

★★★

Seçkin dikkat isterim.
Yeniden yazıyorum:

SPK’nın eski Fetullahcı başkanını iktidar partisi politikacı atamış. Başkanın İslamcı (dini siyasete alet eden) bacısını Erzurum’dan 3 dönem milletvekili adayı gösterip aynı politikacı seçtirmiş. Bu hanım milletvekilinin kocası profesör de iktidar partisinden milletvekili adayı olmuş. İktidar politikacısının 2 baş danışmanı da yine partinin önde gelen isimleri arasına girmiş.

Partili SPK Başkanı.

Partili vekil.

Vekilin partili kocası.

Partili 2 danışman.

Çoğunluğu şu günlerde geçim zorluğuna düşmüş halktan vergi yoluyla toplanmış parayla 10.5 milyar liraya mal olan Finans Merkezi’nin bol ışıklı binalarına taşınacak olan SPK’yı kaldıraç yapıp; işadamlarından ya da işkadınlarından “yüzde 8’e kadar çıkan” oranlarda rüşvet alıp sermaye artırma izni vererek; “rüşvet havuzu” kurmuşlar.  Çok kısa zamanda; şirketler, çiftlikler, yurt dışında mallar, mülkler, denizde lüks tekneler, beş yıldızlı oteller, taze damada 2.5 milyon dolar çıkmalar,  eski Fetullahçı ağabeyde 180 milyon dolara varan servet edinmeler...

★★★

Özetle lağımın içi:

Ahlaksız politikacı.

Ahlaksız bürokrat.

Ahlaksız işadamı.

Bu içeriği temizleme gücü 20 yıllık AKP iktidarında yok. Muhalefetin özellikle CHP’nin “bu ahlaksız üçlüyü dağıtacak ve lağımların kökünü kazıyıp bitirecek modeli” nedir? Muhalefet açıklamalı.

Lağımı nasıl kurutacak?

Türkiye’nin geldiği sefil noktaya bak; mafya lideri Sedat Peker, Cerrahi Profesör Doktor Sedat Peker oldu, elinde neşter cerahat patlatıyor. Böyle bir ülkede çok pahalı binalara yerleşmiş süslü finans merkezi yapsan ne yazar!