Sedat Peker açıklamalarıyla sarsıyor. İstifalar, yurtdışına kaçma girişimleri, ortaya çıkan kirli ilişkiler bununla bitmeyecek gibi gözüküyor. Yeni istifalar, belki ardından açılacak soruşturmalar olacak. Her ne kadar Peker’in açıklamalarını iktidar önemsemez görünse de yaptığı açıklamalara kamuoyundan önemli destek geliyor. Peker’in önümüzdeki günlerde ne konuşacağı, ne yazacağı da merak ediliyor.

Aldatılan kadınların intikamı hep korkunç olmuştur. Aldatıldığını öğrenen kadınların şikayetleriyle bir çok kirli ilişki, hatta rüşvet ağı ortaya çıkarılmıştı. Son olayda da milletvekili ve eski rektörün anlaşmazlığı da para yüzünden çıktı.

DİKKAT ÇEKEN PASAPORT

Zehra Taşkesenlioğlu, diplomatik pasaport alabilecekken, eşi akademisyen Ünsal Ban üzerinden üç ay önce yeşil pasaport aldı. Bu dikkat çekici bir durumdu. Neden bu pasaportu aldı? Daha sonra ilişkileri bozan önemli gelişmeler olduğu anlaşılıyor. Sedat Peker’in açıklamaları üzerine Ünsal Ban başına gelecekleri tahmin etmiş olacak ki, Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeliği görevinden emekliliğini istedi. Ban’ın Yunanistan’a gideceğine ilişkin söylentileri bir hafta önce duymuştum. Peker’in açıklamalarından sonra, Ban’ın Peker’le ilişkisi nedeniyle Emniyet yakın takibe almıştı. Ban’ın yurtdışına kaçma hazırlığı içinde olduğu öğrenilmişti.

HEM CHP’DE, HEM AKP’DE

22 Mayıs 2010’da yapılan CHP kurultayında Korkmaz Karaca, CHP Parti Meclisi’ne nasıl girdiği konusunda da taraflarla konuştuğumda farklı iddialar gündeme getirdiler. Yeni bir tartışma konusu olmaması için bu konuyu geçiyorum. Korkmaz Karaca’nın nikah şahitliğini de dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yapmıştı. Baykal, GATA’da tedavi görürken Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretine geldiğinde, onu karşılayan da Korkmaz Karaca olmuş, ziyaretle ilgili fotoğraflar da Karaca tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.

Bir baktık Korkmaz Karaca AKP’li olmuş. Hem öyle bir AKP’li oldu ki, hemen MKYK üyeliğine, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Hem CHP’de Parti Meclisi üyeliği, hem de AKP’de Parti Meclisi üyeliğine eşdeğer olan MKYK üyeliğini yapan tek kişi. CHP’den AKP’ye geçen Ertuğrul Günay bakan yapılmıştı ama MKYK’da görev verilmemişti.

“EVET DOĞRUDUR”

Sedat Peker, daha önce yaptığı açıklamada Korkmaz Karaca ile ilgili bazı iddialar gündeme getirmişti. İş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın, Karaca’ya otomobil tahsis ettiğini de söylemişti. Kendisini arayıp “Sezgin Baran Korkmaz’ın size otomobil verdiği doğru mu?” diye sorduğumda “Doğru” dedi. Ben de şaşırdım. Ancak Korkmaz’ın hemşerisi olduğunu, kendi otomobilindeki arıza nedeniyle iki-üç ay onun verdiği otomobili kullandığını, benzini kendisinin aldığını, Cumhurbaşkanlığı’na ait otomobil kullanma hakkı olmasına rağmen kullanmadığını, maaş almadığını da anlattı. Konu bir süre sonra kapandı. Ancak Korkmaz Karaca bu süreçte hayli yaralandı. Olay unutulmuştu. Sedat Peker, bu kez farklı bir biçimde Korkmaz Karaca’yı gündeme getirdi. İş kadını Mine Tozlu Sirenen, bazı kişilere rüşvet verdiğini açıklamıştı. Korkmaz Karaca ile bir kez telefonla konuştuğunu, ancak bir daha görüşmelerinin olmadığını söyledi. Mine Hanım da Karaca ile bir çıkar ilişkisi kurmadığını açıkladı.

KIZININ GÖZYAŞLARI

Korkmaz Karaca’nın adı yeniden gündeme getirilince bu durumdan eşi ve kızı hayli etkilendi, yazılanlara karşı dayanacak halleri kalmamıştı. Karaca, eşi ve kızının fotoğrafının altına yapılan yorumu bana gönderdi ve “Lütfen bu terbiyesizliği de yazın” dedi. O yorumda şunlar yazılıydı: “Bakıyorum da müşterilerini çok iyi ağırlıyorsun. İkramda kusur etmiyorsun” deniliyor ve dahasını yazmaya da, okumaya da terbiyem el vermiyor. Kızı, okuduğu mesajlarla söylenenler karşısında “Baba ne olur istifa et” dedi. Eşi de aynı istekte bulundu.

Karaca, adım adım istifaya gitti. Nitekim, istifadan sonra kendisiyle konuştuğumda “Benim dokunulmazlığım yok. Kendime ve aileme saygımdan dolayı istifayı gerekli gördüm. Hayatta bazen bir adım geri atılması da gerekiyor. Siyasette böyle gidip-gelmeler olur” dedi.

BAKANLA GÖRÜŞTÜ

İstifa dilekçesini vermeden İçişleri Bakanı’nın yanına gitti. Görüştüler. Karaca istifa edeceğini söyledi. Bakan da istifa gerekçelerini makul buldu. Bu gelişmeden Cumhurbaşkanı’na da bilgi verildi. Cumhurbaşkanlığı’ndaki ve partideki görevlerinden istifa etti. Ancak AKP üyeliği devam ediyor. Gelecek seçimlerde de AKP’nin kazanması için “ölümüne” çalışacağını belirtti. Korkmaz Karaca, memleketi Ardahan’dan milletvekili adaylığı planlıyordu.

Bundan sonra ne olur bilemem. Ama bildiğim, Korkmaz Karaca, kızının gözyaşlarına dayanamadı ve bir baba olarak yapması gerekeni yaptı.

Baba üzerinden bir anneye, bir kıza karşı saygısızlık yapılmamalı, hakaret edenler de hak ettiği cezayı görmeli...