Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Venezuela’da tarla baktı, mera gezdi.

İncelemeleri sırasında Venezuela Tarım ve Araziler Bakanı Soteldo’ya, “Siz bu merayla hayvancılıkta dünyada bir numara olmalısınız. Biz hayvancılık yapıyoruz; hayvanlarımıza sanki pizzacıdan pizza, burgerciden burger ısmarlar gibi dışarıdan yem alıp, öyle yediriyoruz. Oysa burada her şey hazır. Bunu inşallah başaracağız” dedi.

★★★

Bu sözleri muhalif biri ya da bağımsız bir gazeteci, gittiği Venezuela’da söylemiş olsa, daha oradayken, “Vay! Demek öyle ha! Sen yurt dışında ülkeni nasıl kötülersin?” denilerek “hain” damgası yer, sosyal medyada linç edilerek hedef gösterilir ve yurda dönüşünde gözaltına alınarak, apar topar demir parmaklıkların ardına gönderilirdi!..

O nedenle; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “...Kendisini yabancılara şikayet eden bir bakan var, Öyle bir atanmışlar hükümeti yarattı ki Erdoğan, ne ar kaldı, ne de devlet namusu. Hemen istifa, hemen!” diyerek, çok isabetli bir tespitte bulundu...

★★★

Gelelim ikinci büyük rezalete...

Daha doğrusu sözün bittiği yere!..

★★★

“Antalya’da avukatlık yaparken 2017 yılında savcı olan Osman Yarbaş, uyuşturucu baronu çıktı!

Geçen hafta Konya merkezli 4 ilde gerçekleşen uyuşturucu operasyonlarında; Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Savcı Yarbaş’ın, kurye olarak polisleri kullandığı belirlendi.

Şüpheli savcının uyuşturucu sevkiyatlarında örgüt üyelerine talimat verdiği, kurye polislerle buluşup onları yönlendirdiği öne sürüldü.

8 ay süren teknik takip sonucunda örgüt lideri savcının yardımcılıklarını Cahit Kutluk ile Semiyan Kutluk’un yaptığı, Narkotik Şube’de çalışan polis memurları M.B.Y. ile F.K’nın da kuryelikle görevlendirildiği iddia edildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan 20 kişiden 14’ü tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş ise Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından görevden uzaklaştırıldı ve soruşturma için müfettiş gönderildi...”

★★★

Lafı uzatmadan söyleyeyim;

Bu, “rezalet” denilerek geçiştirilemeyecek çok vahim bir olaydır.

Tuzun kokmasıdır!..

Sözün bittiği yerdir!..