-Seçkin kişilik en iyi insanlık örneğidir.-

Ulusal varlığımız, yurttaşlar topluluğudur. Bizim için en büyük, en değerli insanlık hazinesi “Ne mutlu Türk’üm diyene!” özdeyişini yinelemekten kıvanç duyan yurtseverlerin birlikteliği yaşam güvencemizdir. Ulusal Kurtuluş Savaşı’yla bağımsızlığını sağlayarak egemenliğimizle donatıp aydınlattığımız Anadolu toprakları sonsuza değin yaşamımızı sürdüreceğimiz yurdumuz-vatanımızdır. Büyük ATATÜRK ve arkadaşlarının kurdukları Cumhuriyet ulusal yaşam düzenimizdir. Tarihin parlak sayfalarında anlatılan çabalar, kazanımlar, kuruluş ve yapılanmalar bağımsız yaşam istencimizin ve andımızın örnek açılımlarıdır. Bu onur anıtı sayılacak olguların değerini bilmeyen, kendi küçüklükleri, kötülükleri, kişiliksizlikleriyle çırpınan kimilerinin eylemleri ve işlemleriyle burkulan yüreklerimizin sıcaklığını çalışma ve çabalarıyla toplumsal aydınlığı artıran yurttaşlarımızın, bilim ve sanat adamlarımızın insanlık ve yurttaşlık seçkinliklerinden alıyoruz. Ulusal yaşamımızın resmî ve özel her alanında kişilikleriyle seçkinleşen yurttaşlarımız hepimiz için güvence sayılacak, övünülecek değerlerdir.

Bunlardan biri de tanımak ve dostluk yakınlığıyla görüş ve düşünce zenginliğini beğeniyle karşıladığım Prof. Dr. Hikmet ÖZDEMİR’dir. Tarih alanında araştırmaları, çalışmaları, konuşmaları, konferansları, yazıları ve kitaplarıyla yararlı çabalarını sürdürmektedir.

Siyaset bilimi profesörü ÖZDEMİR Maraş doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Gelibolu (Kavak Köyü), Kadirli, Silifke, Göksün, Maraş ve Mersin’de (Öğretmen Okulunda) tamamladı. Yüksek öğreniminde Ankara’da Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Sevk ve İdare programından lisans ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi yüksek lisans; Prof. Dr. Mümtaz Soysal’ın danışmanlığında “Kalkınmada Bir Strateji Arayışı Yön Hareketi” başlıklı teziyle de doktora derecesi aldı. Evli ve yetişkin iki çocuklu.

British Council doktora sonrası bursuyla Londra Üniversitesinde, Fulbright bursuyla Washington DC’de Georgetown Üniversitesinde, İngiltere, ABD devlet arşivlerinde ve Cenevre’de Birleşmiş Milletler Mülteciler Arşivinde incelemelerde bulundu.

TÜBİTAK, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı’nda ve akademisyen olarak Kırıkkale, Başkent, Kocaeli üniversitelerinde çalıştı. Türk Tarih Kurumu’nda “1915 Krizi” üzerine tam zamanlı incelemeler yaptı. Ankara Üniversitesi, Harp Akademileri ve Kara Harp Okulu lisansüstü proğramlarında “Cumhuriyet Döneminde Siyasal Modernleşme Atatürk ve İnönü Dönemleri”, “Cumhuriyet Döneminde Siyasal Modernleşme Demokrat Parti ve Sonrası”, “Türkiye’nin Yönetim Yapısı”, “Harpte ve Kriz Döneminde Liderlik”, “Hükümet-Ordu ilişkileri”, “Türkiye-Ermenistan Anlaşmazlığı”, “Türkiye’nin Güvenlik Stratejileri” konularında lisansüstü dersler verdi.

“Cumhurbaşkanlığı Tarihi” adlı kurumsal yayınının editörlük ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Türk Parlamento Tarihi” adlı 40 ciltlik serinin koordinatörlük ve editörlük görevlerini üstlendi.

Türkiye’de siyasal hayat, kurumlar ve liderler üzerine yayımlanmış 46 kitabı bulunan Hikmet Özdemir’in Atatürk’ü ve Türk devrimini anlama ve anlatma çabalarına katkı sunmak için ulaşılabilen belgeler-yerli ve yabancı tanıklıklar ışığında yazdığı “Savaşta ve Barışta Kemal Atatürk Biyografisi” 2019’da; “Mustafa Kemal’le Anadolu’da Yolculuk” ve “100. Yılında Sakarya Savaşı” adlı kitapları 2021’de yayımlandı.

“Atatürk’ün Askeri Dehası” ve “Atatürk’ün Entelektüel Birikimi” adlı kitapları 2022 yılında yayımlanacak.

Şimdilerde Atatürk üzerine incelemelerini sürdürmektedir.

Gençlerimize, bilim alanında çalışma yapacaklara tanıtarak yararlı olmanın ve isteğimizi iyi bir örnekle duyurmanın mutluluğuyla.