-Yaşam aydınlığı, mutluluğun kaynağıdır. -


Yaşam, canlıların dünya süreci, ortamı ve iklimidir. Olumlu olumsuz tüm koşullarla onu çekilir ve anlamlı kılan durumlar, tutumlar, engeller, destekler ve karşılaşılan olaylarla birlikte olanlardır. Özetle yaşamı yaşanır yapan etkenlerin ve değerlerin başında zamanı paylaşanların yakınlığı, ilgisi, desteği, birlikteliği gelir. Bu bağlamda önemli bir yapı kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarındaki sorumluluk ortaklığıdır. Kuruluşların yönetimlerinde görev alanların duyarlığı, özverisi, özeni ve çalışma gücü yapının değerini, etkinliğini artırır. Meslek üyelerinin çalışmaları yapının etkinliğini vurgular.

Benim kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarında barolarla birlikte izlediklerim içinde İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nin çalışmaları ilgimi çekmiştir. Avukatlık yıllarımda çalışmalarına yardımcı olduğum bu kuruluşun yanında etkinlikleriyle tanınan Mimarlar Odası vardı. Günümüzde Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin başkanlığını Tezcan Karakuş CANDAN yürütmektedir. 3 Ekim akşamı düzenledikleri gecede SÖZCÜ gazetesindeki yazılarım nedeniyle bana da doğal ve kültürel varlıkların korunmasına katkım nedeniyle “Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülü” verdiler. Başkan CANDAN’ın toplumsal çalışmalarının bir belgesi olan bu ödül, çabalarının içtenlik, yarar ve etkinlik yönünden kanıtlarından biridir. Toplum bağına verdiği önemi ve değeri göstermektedir.

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki aykırı, sakıncalı uygulamaları gündeme getiren, ayrıca başkentimizin imar bozukluklarını açıklayıp eleştiren, bu konudaki yani yanlışlık ve sakıncaların giderilmesi için çabalarını sürdüren güvenilir kişiliği gecede sık sık coşkulu alkış almıştır. Toplumsal aydınlığımızın öğelerinden biridir. Genç meslektaşları, özellikle öğrenciler için vurgulanacak bir örnektir. Kamusal yarar yönünden çıkışları, mesleğinin sözcülüğü ve öncülüğüyle toplum katında seçkin bir yerin sahibi olmuştur. Meslektaşlarının övgüleri kişiliğini kanıtlayan olgulardan biridir. Genç yaşta edindiği kişilik, yetenek ve özelliklerinin doğal sonucudur. Ulusumuz ve ülkemiz yönünden övünülecek bir değerdir. Türk kadınlarının özgün ve üstün değerlerini yaraşır durumu ve tutumuyla temsil eden bir hanımefendidir. Toplumsal aydınlığımızın önderlerinden biri olmakla ulusal yaşamımızda özgün bir yeri vardır. “Türban” adıyla sıkmabaşa sokulması uğraşlarının verildiği günümüzde aydınlık yüzü, uygar, özellikle ATATÜRKÇÜ çabalarıyla kendisini sevdirip saydıran Başkan CANDAN’ı kutluyor, sağlık ve başarı dileklerimi yineliyorum.