Chp, bilimsel kalkınma vizyonu açıkladı.



Gerçekten bu işi bilmiyorlar.



Halbuki...

Milli savaş uçağımız hazır, F35 bizimkinin yanında uçan teneke kalır, seçimi kazanır kazanmaz seri üretime başlıyoruz demeleri lazımdı.

Milli roket yaptık, iktidara gelir gelmez fırlatacağız, Ay’a çarpacak, ordan sekecek tee Satürn’e gidecek demeleri lazımdı.

Uzaya güneş panelleri yerleştireceğiz deselerdi mesela, uzayda elektrik üretip, radyo frekans dalgalarıyla ülkemize ulaştıracağız deselerdi, olurdu.

Veya, sadece yedi liralık şarjla sekiz saat tarla sürecek elektrikli traktör icat ettik, onlar konuşur biz yaparız deselerdi, tamamdı.

Marmara Denizi’nde dünya dengelerini değiştirecek miktarda doğalgaz keşfettik demeleri lazımdı, Tendürek Dağı’nda ayran gibi içilecek gravitede petrol bulduk, Salda Gölü’nde direkt mazot bulduk, bu kardeşinize yetkiyi verin, sondaja nasıl başlanır görün demeleri lazımdı.

Yoksulluk sebep, ejder meyveli smoothie neticedir, biz ekonomistiz, Medine hurmalı manda yoğurdu yemedikleri için bunların kafası basmaz demeleri lazımdı.

Sinop’tan Antalya’ya kanal açacağız, milletin cebinden tek kuruş çıkmadan yapacağımız Anadolu Kanalı projemizle Karadeniz’le Akdeniz’i birbirine bağlayacağız demeleri lazımdı.

Biliyorsunuz Ankara’da havalimanı yok, biz gelince yapacağız, İstanbul’da üniversite var mı, yok, biz kuracağız demeleri lazımdı.

Sene olmuş 2022, hâlâ ambulansları köpekler çekiyor, geçenlerde tomografi çektirmeye gittim, memlekette henüz tomografi olmadığı için vesikalık fotoğrafımı çektiler, bu manzara Türkiye’ye yakışmıyor, biz gelince her evde buzdolabı olacak, her evde fırın olacak, Abd’de ütü denilen bir cihaz icat edildi, seçimi kazanır kazanmaz onu da mutlaka Türkiye’ye getireceğiz demeleri lazımdı.

50 milyon dolarımız olmadığı için Ziraat Bankası’nı Katar’a satacağız, 800 milyon dolara plastik dinozor maketi alacağız demeleri lazımdı.

Mercedes logosunun yerine başka bir logo takıp, yerli otomobil yaptık, Almanya bizi kıskanıyor, ezan susmaz, bayrak inmez, vites küçülmez demeleri lazımdı.

Kapadokya’yı ibadete açacağız, Sümela Manastırı’nı bir gece ansızın imam hatip lisesi yapacağız demeleri lazımdı.

Vatikan’da namaz kılacağız, 81 Düzce’den sonra 82 Roma, 83 Milano demeleri lazımdı.

Belgrad Ormanı’nı yıkıp, yerine ağaç dikerek, millet bahçesi yapacağız demeleri lazımdı.

Biz ensarız, Suriyelileri biz almayalım da İngiltere Kanada şurası burası mı alsın demeleri lazımdı.

Şahlanacağız demeleri lazımdı.

Gözlerime bakın, vizyonumuz gözlerimdeki ışıltıdır demeleri lazımdı.

Öyle bir sistem kuracağız ki, bizim sistemimizde dar gelirliler hariç herkes kazanacak demeleri lazımdı.

Sistemi kurmak için biraz paraya sıkıştık diyerek, iban numarası verip, dar gelirlilerden üste para istemeleri lazımdı.



Ama gittiler, sayın ahalimizin aklına yatacak böyle makul projeler açıklayacaklarına, bilimsel kalkınma vizyonu filan açıkladılar.



Maraş dondurmacıları gibi kafasında püsküllü fesle dolaşan tımarhanelik heriflerden akıl alacaklarına, sarıklı cübbeli zırcahil tarikatçıların fikrini soracaklarına, Daron Acemoğlu, Refet Gürkaynak, Jeremy Rifkin, Hakan Kara, Ufuk Akçiğit gibi dünyaca saygın uzmanlara danışıyorlar, gerçekten anlamıyorlar bu işten.



Salonu dolduranların suratına çay poşeti fırlatmayı bile düşünemediler birader, bu zihniyet ülkeyi nasıl yönetecek!