Reuters'da yer alan habere göre, İspanya Ulaştırma Bakanlığı, ülkenin kuzeydoğusundaki liman kenti Tarragona yakınlarında açık sulara petrol sızdırdığı gerekçesiyle Beşiktaş Group'un işlettiği Malta bayraklı petrol tankerine el koydu ve ceza kesti.


Bakanlık birimi tarafından Reuters'a yapılan açıklamada Lagertha'nın açık sularda olduğunu ve çevre zararına yol açıp açmadığını ölçemediklerini ifade etti.

Şirket ise geminin tüm tank yıkama operasyonlarının Marpol kurallarına uygun olarak icra edildiğini belirterek gemide petrol yükü bulunmadığını belirtti.

İSPANYA: GEMİ SUYA HİDROKARBON BOŞALTTI


İspanyol yetkililer, uydu radarı ve uçak sensörleri ile suya hidrokarbon boşalttığı tespit edilen Legartha adlı gemiye 11 Şubat'ta ardından el koyduklarını ifade etti.Ulaştırma Bakanlığı'nın ulusal ticaret gemisi filosundan sorumlu birimi tarafından yapılan açıklamada, "Geminin arka tarafındaki yağ tabakası 12.7 kilometre kare alana yayıldı" açıklamasında bulundu.

GEMİ LİMANDAN AYRILDI


Şirket ise açıklamada, "Gemi Tarrragona limanına ulaşmadan önce Liman başkanlığı tarafından gemiden tank yıkama operasyonu ile ilgili kayıtlar ve kargo detayları hakkında bilgi ve belge gönderilmesi talep edilmiş olup acenta vasıtası ile bu kayıtlar gönderilmiştir. Daha sonra , tarafımıza 100 bin Euro para cezası ve kirlilik şüphesi nedeniyle Liman Devleti Kontrolü icra edileceği bildirilmiştir" denildi.

Açıklamada geminin limandan ayrıldığı şirketin avukatlarının devreye girdiği belirtildi.

14 ŞUBATTA BAŞKA BİR TANKERE EL KOYMUŞLARDI


Bakanlık birimi, Reuters'a yaptığı açıklamaya göre 14 Şubat'ta da Elephant isimli bir tankeri "teknik ve belge eksiklikleri" nedeniyle alıkoydu. Yetkililer Elephant'ın ayın başlarında İspanyol limanından men edilen Singapur bayraklı Maersk Magellan'a gemiden gemiye petrol nakli gerçekleştirdiğini belirtti.

Maersk Magellan'ı işleten Danimarka merkezli Maersk Tankers Elephant'a ilişkin geçen hafta sorulara yanıt vermedi ancak resmi belgelere göre gemiden gemiye nakledilen yükün Türkiye menşei olduğunu belirtti.