Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman Bozbey Apartmanı’nın enkazında kalan 6 yaşındaki Miray, 178 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı.

 




Adıyaman merkezdeki Kılıç Apartmanı'ndan ise depremin 177'nci saatinde 35 yaşındaki Bünyamin İdacı sağ kurtarıldı.




HATAY'DAN DA MUCİZE HABERİ GELDİ

Merkez Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi Mimar Sinan Sokak Korkmaz Apartmanı'nda ekiplerce arama kurtarma çalışması gerçekleştirildi.

Enkazdan ses gelmesi üzerine ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı. Çalışma sonucu, depremden 177 saat sonra 26 yaşındaki Derya Akdoğan enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.



72 YAŞINDAKİ NURAY TEYZE 178'NCİ SAATTE KURTARILDI

Hatay Cebrail Mahallesindeki Şahin Kaptan Apartmanının 3 katlı enkazında duydukları ses üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran Küçükçekmece Belediyesi arama kurtarma ekibi, 178 saat sonra 72 yaşındaki Nuray Preniçe canlı olarak ulaştı.

Yaşlı kadına ilk müdahalenin olay yerinde bekleyen sağlık görevlileri tarafından yapıldığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

HİVAY KURTARILDI

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) Tabur Komutanlığı ekipleri, depremin vurduğu Adıyaman'da, arama-kurturma çalışmalarını sürdürüyor.



Ekipler, kent merkezinde enkaz altında kalan Hivay Üşer'i kurtarmak için çalışma yürüttü. Ekipler, 177 saat sonra küçük Hivay'ı enkazdan sağ çıkardı. (DHA)