Ankara'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Keçiören'de akşam saatlerine doğru sağanak ve dolu yağışı etkili oldu. Sağanak ile birlikte cadde ve sokaklar göle döndü. Araçlar, suyla kaplı yollarda güçlükle ilerledi.



ARAÇLAR YOLDA KALDI

Bazı araçlar ise yolda kaldı. Bir sürücü, göle dönen yolda kalan otomobilinin üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi.



Sürücü, belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yağış nedeniyle mahalle arasında bulunan halı sahayı da su bastı.



ÇOCUKLAR MAHSUR KALDI

Bu sırada halı sahada futbol oynayan çocuklar, mahsur kaldı. Çocuklar, çevredekiler tarafından halı sahanın su dolan girişine meyve kasaları ile yol yapılarak kurtarıldı.

Sağanak nedeniyle ilçedeki bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları boşaltmaya çalıştı. Belediye ekipleri de biriken suları tahliye etmeye çalıştı.



OTOMOBİLİNİN ÜSTÜNDE MAHSUR KALDI

Ankara'da şehir genelinde etkili olan sağanak sonucu Sincan ilçesinde çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı. Bir vatandaş, göle dönen yolda aracının ilerleyememesinden dolayı üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi.

Su basan ev ve iş yerlerinde vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalışırken, belediyeye ait iş makinaları yollarda kalan vatandaşlara ve araçlara yardım etti. Çok sayıda araçta maddi hasar meydana gelirken, ilk belirlemelerde herhangi bir can kaybı veya yaralanma bildirilmedi.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yazılı açıklamasında sağanak, dolu ve yağmur yağışı sonrası mazgalların tıkandığını ve Kalaba Kent Meydanı başta olmak üzere birçok noktada büyük bir sel baskının meydana geldiğini belirtti.



Altınok, sel sularının tahliye edilmesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğunu belirterek, "Ankara Büyükşehir Belediyesi görevini yapmıyor. Izgara ve mazgalları periyodik şekilde 3-4 ayda ve her yağmur yağdıktan sonra temizlemezseniz Ankara'da yine insanlarımız ölecek, canlar gidecek. Acilen Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin üzerine düşen görevleri yapması lazım. Böyle bir manzara yok" dedi.

VALİLİK UYARDI

Ankara Valiliği, şehrin batı kesimlerinde kuvvetli sağanak beklendiğini belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; 30 Mayıs Salı günü öğle saatlerinden itibaren ilimiz çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/metre) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.



MALATYA'YI DA SAĞANAK VURDU

Malatya'da sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintisi oluştu. Kentte öğle saatlerinde aralıklarla başlayan yağış daha sonra etkisini artırdı.

Bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken araç yoğunluğu da yaşandı. Sağanak nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları yaşandı, polis ekipleri kavşaklarda önlem aldı.

KONYA'DA ZOR ANLAR YAŞANDI

Konya'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde etkisini gösteren kuvvetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu.

Yağmura hazırlıksız yakalanan yaya ve sürücüler zor anlar yaşadı. Kentte yağmur şiddetini azaltsa da aralıklarla devam ediyor.



TUNCELİ'DE ŞİDDETLİ SAĞANAK

Tunceli'de sağanak nedeniyle zarar gören Çemişgezek-Pertek kara yolu ulaşıma kapatıldı. Kentte akşam saatlerinde başlayan sağanak, bazı bölgelerde hayatı olumsuz etkiledi.

Sağanağın şiddetini artırması nedeniyle Çemişgezek-Pertek kara yolunda bozulma ve çukurlar meydana geldi. Ekiplerce ulaşıma kapatılan kara yolunda onarım çalışması başlatıldı.

KAPANAN YOL ULAŞIMA AÇILDI

Etkili olan sağanak yağış nedeniyle ulaşıma kapanan Çemişgezek-Pertek karayolu, karayolları ekiplerinin çalışmasıyla ulaşıma açıldı. Valilik açıklamasında, "Aşırı yağış ve yağışın yol platformlarında yarattığı deformasyon nedeniyle trafiğe kapatılan Pertek-Çemişgezek karayolumuzun 23-48 kilometreleri arası, araç trafiğine açılmıştır" denildi.

ELAZIĞ'DA SOKAKLAR SU ALTINDA KALDI

Meteoroloji 13.üncü Bölge Müdürlüğü'nün uyarısının andından Elazığ'da gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Öğle saatlerinde etkisini arttıran yağış nedeniyle bazı cadde ve sokakları su bastı.



Sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekerken, belediye ekipleri de yollarda biriken suları tahliye etmek için çalışma başlattı.

SAMSUN'DA DA ETKİLİ OLDU

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde saat 18.30'da başlayan sağanak ve ardından yağan dolu, bazı bölgelerde sele neden oldu. Yaklaşık 20 dakika süren yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

Yağmura hazırlıksız yakalanan ilçe sakinleri, sağanak ve fındık büyüklüğündeki doludan kendilerini korumaya çalıştı. Bazı bölgeler, binalar ve kapalı alanlar su altında kaldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri de 3 vidanjör, 2 kombine, 3 traktör ve 31 personel sahada çalışarak vatandaşların yardımına koştu.

MUĞLA'DA HORTUM OLUŞTU

Muğla'nın Menteşe ilçesinde öğle saatlerinde başlayan sağanak sonrası Karadağ mevkisindeki dağlık alanda hortum oluştu.



Hortum, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntü sosyal medyadan paylaşıldı. Hortum herhangi bir hasara neden olmadı.



BİLECİK'TE EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Kent merkezinde etkili olan yağış nedeniyle kapalı pazar alanı ile bazı iş yerlerini su bastı.

Bahçelievler ile Hürriyet mahalleleri arasındaki alt geçidi su basması nedeniyle yol trafiğe kapandı. Burada mahsur kalan 2 araç, çekici yardımıyla kurtarıldı. Alt geçidin ekiplerce temizlenmesinin ardından yol yeniden ulaşıma açıldı.



EKİLİ ARAZİLER DE ZARAR GÖRDÜ

Kentin bazı bölgelerinde yollarda su birikmesi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Su basan bazı işyerlerini vatandaşlar kendi imkanlarıyla temizledi.

Ekipler, yağış nedeniyle meydana gelen olumsuzlukları gidermek için cadde ve sokaklarda çalışmaları sürdürüyor.

Ayrıca merkeze bağlı Gülümbe Köyü'nde Yunuslar mevkiindeki bazı evleri su bastığı, buradaki ekili arazilerin de zarar gördüğü öğrenildi.



MANİSA'DA SAĞANAK SU BASKINLARINA YOL AÇTI

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

İlçe merkezinde yağış nedeniyle Turgutlu Adliyesi, Fatih Sanayi Sitesi'ndeki iş yerleri ve Alparslan Türkeş Kavşağı ile bazı evlerde su baskınları yaşandı.

Sağanak sonucu İzmir-Ankara kara yolunda oluşan su birikintileri nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Su baskınları sebebiyle araçlarında ve evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.

ÇORUM'DA SANAĞAK ETKİLİ OLDU

Kent merkezinde etkisini gösteren kuvvetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Yağmura hazırlıksız yakalanan yaya ve sürücüler zor anlar yaşadı.

Yağış, Sungurlu ilçesinde de vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağışlar kentte aralıklarla devam ediyor.



ANTALYALILAR HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Kent merkezinde etkisini gösteren kuvvetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu.

Yağmura hazırlıksız yakalanan yaya ve sürücüler zor anlar yaşadı. Kentte yağmurun yarın akşama kadar aralıklarla süreceği bildirildi.

Antalya Valiliğinin twitter hesabından yapılan açıklamada, salı günü akşamına kadar Antalya ve çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olarak yağışların süreceği, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

DENİZLİ'DE DERE TAŞTI

Denizli'nin Çivril ilçesinde sağanak nedeniyle dere taştı. İlçede dün başlayan yağış, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Sağanak nedeniyle Gümüşsu Mahallesi'nde Tavuloğlu Deresi taştı. Buradaki yolun trafiğe kapanması nedeniyle bölgeye jandarma ve karayolları ekipleri sevk edildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çivril Belediyesi ekiplerinin de destek verdiği çalışmalar sürüyor.

KARS'TA SAĞANAK VE DOLU ETKİLİ OLDU

Kentte akşam saatlerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli sağanak zaman zaman yerini doluya bıraktı.

Dolu ve sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. İnönü Caddesi Mihralibey köprüsü mevkisinde yolda biriken su nedeniyle cadde polis ekiplerince trafiğe kapatıldı.

Şehitler Mahallesi'nde bazı garajlar suyla doldu. Vatandaşlar biriken suları su motorlarıyla tahliye etti.

Vatandaşlardan Cenk Taner Güney, "Yağmurdan dolayı her yeri su bastı, altyapı iyi olmadığı için yağmurda bu duruma geliyor. Garajın önüne set yaptık ama garajı su bastı, birkaç komşumuzun da garaj ve evlerini su bastı." dedi.



MUŞ'TA DERE TAŞTI

Muş'ta kuvvetli sağanak yağış nedeniyle, kent merkezine 25 kilometre mesafedeki Kırköy Beldesinden geçen Kırgiz Deresi'nin debisi yükseldi. Derenin taşmasına sebep olan yağmur bir anda sele dönüştü. Sel sebebiyle bir beldeki köprü tamamen yıkıldı, 35 ev ve birçok ahırda hasar oluştu. Dere sularının taşıdığı çamur ise tarım arazilerini kapladı. Dereden taşan sel suları nedeniyle Kırköy Belediyesine ait 5 otomobil zarar gördü.

Bölgeye sevk edilen AFAD, itfaiye, İl Özel İdaresi ve DSİ ekipleri, geniş çaplı temizleme çalışması başlattı. Vatandaşlar, su altında kalan eşyalarını kurtarmaya çalışırken, Kırköy Belediyesi personeli de çalışmalara destek verdi.



"35 EVİ SU BASTI"

Kırköy Belediye Başkanı Nahit Dizman, 35 ev ve birçok ahır ile araçlarda selden dolayı hasar meydana geldiğini açıkladı. Dizman, "Suyu kaldıramayan köprünün çökmesi sonucu 5 aracımız kullanılamaz halde ve 35 evi ise su bastı. Ciddi bir maddi zarar var ama Allaha şükürler olsun can kaybımız yok. Can kaybının olmaması bizleri sevindiriyor dedi.

Derenin taşması sonucu 20 dönüm tarlası ile meyve bahçesi zarar gören Aydın Aslan, "Yaylada dolu ve yağmur yağdı. Bundan kaynaklı beldemize sel geldi ve köprümüz yıkıldı. Su köprü kenarındaki mahallelere taştı. İki bahçem selden etkilendi. 20 dönüm yonca tarlamın büyük bir kısmı derenin taşması sonucu hasar gördü diye konuştu.

TRABZON'DA HEYELAN

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde sağanağın ardından oluşan heyelan nedeniyle Şalpazarı-Acısu yolu ulaşıma kapandı, heyelan dolayısıyla yüksek gerilim hattının devrilmesi sonucu 7 mahalleye elektrik verilemiyor.

METEOROLOJİ'DEN ART ARDA UYARILAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Elazığ ve Tunceli'de, öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Batı Akdeniz'de devam eden yağışların bu akşam başlayarak yarın akşama kadar Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde aralıklı ve yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

17 İL İÇİN KRİTİK UYARI 

İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de yarın için gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, yağış yarın öğle saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli, Ankara, Konya, Çankırı, Eskişehir'in doğusu, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum ve Sinop'un iç kesimlerinde aralıklı ve yerel kuvvetli olacak.

Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. (DHA/AA)