Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, sosyal medya hesabından “197 milyon 283 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun” paylaşımı yaptı.

Bakan Kirişçi’nin bu paylaşımını alıntılayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Halı Sektörü Başkanı ve TİM Yönetim Kurulu Üyesi, Gaziantepli sanayici Selahattin Kaplan, “Sayın Bakanım siz hububat taban fiyatını açıklayın. Gaziantep’te arpa biçildi. Buğday biçiliyor. Geçen yıl 6.5–7 lira olan arpa bu yıl 5.5–6 lira. Alıcı da yok. Siz hariçten gazel okuyorsunuz” şeklinde tepki gösterdi.

'EZAN SUSMAZ'LI GÖNDERME

AKP’ye yakınlığıyla bilinen, geçtiğimiz ay yapılan milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerek memleketi Kilis gerekse yatırımlarının bulunduğu Gaziantep’te AKP’nin seçim propaganda faaliyetlerine destek veren Kaplan’ın bu çıkışı şaşkınlıkla karşılandı.

Sosyal medya kullanıcısı Tuncay Maraşlı da Kaplan’ın mesajını alıntılayıp, “Sayın Kaplan zaman fedakarlık yapma zamanı dert yanma zamanı değil. Birlik, beraberlik içinde bu günleri de atlatacağız inşallah. Şimdi fedakarlık yapmaz isek ne zaman yapacağız. Dış güçlerin etkisine girmeyin. Ezan susmaz… Bayrak inmez…” şeklinde cevap verdi.

TEPKİ YAĞDI

Bu arada Bakan Kirişçi’nin destek açıklamasına da sosyal medyadan tepki geldi. Bir sosyal medya kullanıcısı, “Türk çiftçisine layık gördüğünüz yalnızca 10 milyon dolar ha! Arnavutköy’de bir ev parası” diye tepki gösterirken, bir başkası ise, “Sayın Bakanım milyon diye bir şey mi kaldı? Lütfen müjdelerinizin sonu milyar ile bitsin” şeklinde tepkisini dile getirdi.