İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce sabaha karşı silahlı saldırı düzenlendi. Parti binasının camına isabet eden kurşunlardan biri kafeterya bölümündeki koltuğa saplandı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Az önce Sayın Meral Akşener ile görüştüm. Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız. Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyorum" dedi.

SİYASİLERDEN TEPKİ

Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra başta Altılı Masa bileşenleri olmak üzere bir çok siyasetçiden saldırıya tepki mesajları geldi. İşte o tepki mesajlarından bazıları:

"KORKUTAMAZSINIZ"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: "Korkutamazsınız. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı lanetliyorum. Sn. @meral_aksener başta olmak üzere tüm İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Karanlık elleriyle ülkemizi karıştırmak isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacak." dedi.

"ÜLKEMİZİN ŞİDDETTEN ARINMASI İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: "İYİ Parti'ye ve Sayın @meral_aksener'e geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Saldırının sorumluları derhal bulunup cezalandırılmalıdır. Ülkemizin şiddetten arındırılması için mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

"ÖFKE ŞİDDET VE NEFRET SİYASETİ KAYBEDECEK"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na gerçekleştirilen menfur saldırıyı kınıyor, @iyiparti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; faillerin hukuk önünde hesap vermelerini temenni ediyorum. Öfke, şiddet ve nefret siyaseti kaybedecek; umut, huzur ve güven hakim olacak!

"SEÇİME 43 GÜN KALDI, TEHDİT, ŞİDDET YENİDEN SAHNEDE"

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak: "Seçimlere 43 gün kaldı. Tehdit, şiddet yeniden sahnede. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan hain saldırıyı kınıyor, @iyiparti 'ye geçmiş olsun diyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar. 15 Mayıs sabahı Millet İttifakı kazanacak. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak."

"DOSTLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum." ifadelerini kullandı.

"MEMLKETİMİZİN HUZURUNA KAST EDEN ÇİRKİN SALDIRI"

ABB Başkanı Mansur Yavaş: İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyor, @iyiparti ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Memleketimizin huzuruna kast eden bu çirkin saldırının fail ya da faillerin en kısa sürede kanun önünde hesap vermesini bekliyoruz.

"İYİLİĞİN KARŞISINDA KURŞUNLARINIZIN ETKİSİ OLMAZ"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: "İyiliğin karşısında kurşunlarınızın bile etkisi olmaz, olmayacaktır. Geçmiş olsun"