Avukat Can Atalay, Gezi davasında verilen beraat kararının bozulmasının ardından yeniden görülen davanın 25 Nisan 2022 tarihindeki karar duruşmasında 18 yıl hapis cezasına çaptırılarak tutuklanmıştı.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın mazbatasını avukatları aldı.

‘TUTUKLAMANIN KOŞULLARI ORTADAN KALKMIŞTIR’

SÖZCÜ’ye konuşan Can Atalay’ın avukatı Evren İşler, milletvekili seçilen Atalay’ın tahliyesi için başvuruda bulunduklarını belirtti, “Hukuken bu talebin kabul edilmesi gerekir. Anayasa’nın 83. maddesi açık. Milletvekili dokunulmazlığı ve seçilme hakkı uyarınca tahliyesine karar verilmesi gerekir. Biz başvuruyu yaptık. Bu başvuruyu yapmak için mazbatanın alınması gerekiyordu, onu bekledik. Mazbata hazırlandıktan sonra da derhal başvurumuzu yaptık ve tahliyesinin talep ettik. Dosya Yargıtay’da. Bu aşamadan sonra tutuklulukta geçen her gün haksız tutuklamadır. Tutuklamanın koşulları ortadan kalkmıştır. Yargıtay’ın hızlıca karar verip tahliye etmesini bekliyoruz. Bizim düşüncemiz şu: Bu memleketin daha önce yaşadığı hukuka aykırı süreçleri tekrar yaşamasına gerek yok. Bu konuda verilmiş Anayasa Mahkemesi kararları var, Ceza Genel Kurulu kararları var. Dolayısıyla, Yargıtay’ın tahliye kararı vereceğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Avukat İşler, “Hatay halkına başta teşekkür etmek gerekir. Bu hukuka aykırı tutukluluğa hep birlikte, millet olarak bir cevap verildiğini söylemek gerekir. Eminim ki Can Atalay, bu zamana kadarki mücadelesinde gösterdiği gibi vekil olarak da halktan yana, insandan, yaşam hakkından, sosyal haklardan yana bir vekil olacaktır. Meclisin gerçekten bu şekilde vekillik yapacak insanlara ihtiyacı var. Can çok kıymetli bir avukat olduğu gibi kıymetli bir vekil olarak devam edecektir” dedi.