Lice kırsalında bir grup teröristin kış üslenmesinden çıkarak güvenlik güçlerine yönelik saldırı ve keşif hazırlığı içinde olduğuna dair alınan istihbari duyumlar üzerine güvenlik güçleri harekete geçti.

Arazi yapısını iyi bilen güvenlik korucuları ile Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'ndaki seçkin birlikler ile Lice Komando Alayı'ndaki birliklerin katılımıyla operasyon başlatıldı.

Arazi yapısının yeşil bitki örtüsü ile kaplı olması ve bölgedeki sık ormanlık ağaçlardan kaynaklı olarak görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle karadaki birliklere havadan Silahlı İnsansız Hava Aracı, ANKA insansız hava aracı ve Atak taarruz helikopterleri de destek verdi.

“Eren Huzur İlkbahar Yaz Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Operasyonu” adı verilen harekatta bölgeyi çember altına alan ve teröristlerin olası kaçış güzergahlarını kapatan Mehmetçik, Gönen Köyü Ahtikan mevkiinde bir grup teröristle sıcak temas sağladı.

Güvenlik güçlerinin “Teslim ol” çağrılarına ateşle karşılık verip bölgeden kaçmaya çalışan 1’i bölge sorumlusu üç terörist, 1 adet ABD menşeli M-16 piyade tüfeği, 2 adet AK-47 kalaşnikof tüfek ve bol miktarda mühimmatla ölü ele geçirildi. Teröristlerle birlikte çok sayıda örgütsel doküman ve eylem krokileri de ele geçirildi.

Teröristlerin cesetleri kimlik tespiti ve otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumuna getirilirken, aralarında İçişleri Bakanlığı'nın en çok aranan teröristler listesinde yer alan 5 ayrı renk kategorisindeki para ödülüyle aranan teröristlerin de olabileceği değerlendiriliyor.

Bölgede hava destekli operasyonlar kesintisiz devam ederken, Lice kırsalında geçtiğimiz günlerde de 1’i 1 milyon liralık turuncu kategoride olmak üzere 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmişti.