2 Haziran günü Erzurum merkez Palandöken ilçesi Adnan Menderes Mahallesi Kosova Caddesi'nde, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji ünitesi'nde hemşire olarak görev yapan Bahri Koçak, Kosova caddesinde yürürken yolun kenarında park halindeki bir minibüsten gelen yetişin çağrıları üzerine yanlarına gitti.

Minibüste bulunan 50 yaşlarında bir erkeğin yediği ekmeğin nefes borusuna kaçtığını öğrenen hemşire Koçak, dikkatli bir şekilde araçtan indirilen kişiye Heimlich manevrası yapmaya başladı. Yaklaşık 4-5 dakika uğraş sonrası boğazındaki ekmek parçaları çıkan kişinin kalp ritminin atmadığını da tespit eden Koçak, kalp masajıyla hayata döndürmeye çalıştı.

Yaklaşık 4 dakika süreyle kalp masajı yapan Koçak, hastanın yeniden nefes almasını sağladı. Acil müdahale ile hayata döndürülen kişi, çevredekilerin çağrısı üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

[caption id="attachment_7706371" align="alignnone" width="1200"] Bahri Koçak[/caption]

YAŞANANLARI ANLATTI

Hastanede yaptıkları Heimlich manevrasıyla bir kişinin hayatına dokunmaktan mutlu olduğunu söyleyen Bahri Koçak, şöyle konuştu:

* "Yürürken minibüsten gelen yetişin akrabamızı kaybediyoruz çığlıkları üzerine yanlarına gittim. 50 yaşlarında bir şahsın solunumuna ekmek kaçtığını söylediler. Şahsı araçtan indirerek kaldırıma oturtup Heimlich manevrası yaptım. Çevremdeki arkadaşların yardımları oldu.

* Bir ara kalp ritminin de atmadığını gördüm. Hemen kalp masajına başladım. Yardım edenlerden biri de boğazından çıkan ekmekleri aldı. O anda masaj da etkisini gösterdi. Şahsı yeniden hayata döndürdük. 112'de çalışan arkadaşlar hastanın şuurunun açık olduğunu söyleyince sevindim.

* Hastanede yaptığımız Heimlich manevrasıyla bir kişinin hayatına dokunmaktan mutlu oldum. İnşallah hastanın sağlık durumu daha iyidir."

Bu arada Bahri Koçak'ın Heimlich manevrası ve kalp masajı yapması çevredeki bir iş yerinin kameralarına yansıdı. Kamera kayıtlarında minibüsün çevresinde yaşananlar yer aldı. (DHA)