Duymaz gibi yapıyorlar. Aslında duyuyorlar. Görmez gibi yapıyorlar. Aslında görüyorlar. Bu ülkenin iyi ve dürüst insanları, birleştiler çoğunluk oldular.

Sandığı bekliyorlar.

Hesabı kesecekler.

Her ağıza bir parmak bal sürmeler. Her gün eski bayat, yalan sözler. En son “2023 yılında köprülerden geçiş ücretine hiç zam yapılmayacağı” müjdesi geldi. Ocak ayı da ambalaj içinde eski bayat müjdelerle geçecek. Şubat ayında da Karadeniz’de tutulan hamsi balıkçı tezgahlarında kilosu 100 liraya çıkacak fakat “Karadeniz’de bulunan doğal gazın 3 ay bedava verileceği” müjdesi mutlaka gelecek.

Ülkenin iyi insanları!

Dürüst insanları!

Geliriyle geçinmekte zorlanan ailelere yine halktan toplanan vergilerle “devlet desteği” vermenin bir “sosyal devlet anlayışının” meyvesi değil bir siyaset ağasının “seçim rüşveti” olduğunu görüyorlar.

★★★

Asgari ücret müjdesi.

Memur maaş zammı.

Emekli maaş artışı.

Fakire sağlık primi.

İndirimli elektrik.

65 yaş üstü yoksula ve ona bakan yakınına bağlanan aylıklarda artış. Engelliye eğitim desteği. Muhtaç duruma düşürülmüşlere aile desteği. Sosyal konut finansman desteği. Bütün bu müjdeler ve öbürleri daha cebe girmeden eridiler.

Ülkenin iyi insanları.

Dürüst insanları.

Kasaplarda kıymanın kilosunun 200 liraya, kuzu kuşbaşının 315 liraya ve köpeklere verilmek üzere ayrılmış kemiğin kilosunun 20 TL’ye çıktığını ve seçim rüşveti müjdelerin anında eridiğini yaşayarak görüyorlar.

Müjdeler dumanlı.

Ekmek, su, peynir, zeytin, fasulye, mercimek, kuru soğan, patates her şeyin fiyatının artmaya devam ettiğini fakat veri sahtekarlığı yapılarak bunun TUİK rakamlarına yansıtılmadığından herkes adı gibi emin.

★★★

Kibirlenme!

Kabarma!

21 yılda tek başına onunla baş edebilecek bir lider çıkmaması kendini büyük görme, kendini beğenme, kendine aşık olma durumu yarattı.

Nasıl olsa çıkmaz.

Kimse yarışamaz.

2023’de de insanların yüzde 50’den fazlası mutlaka onun için oy atmaya gider beklentisi; muhalefet liderlerine “50+1 tuzağı” kurmak kurnazlığını doğurdu.

Tuzağı kuran.

Kendi tuzağına düştü.

2023 seçim sandığı için karşısında önce 6 liderli bir ittifak ve onun yanında da 3-4 liderli başka beraberlikler doğdu. Bu ülkenin iyi ve dürüst insanları da bu 6-7-8-9 beraberlik etrafında birleştiler, çoğunluk oldular.

★★★

21 yıldır hiçbir liderin tek başına baş edemediği totaliter siyaset ağasına kendi kurduğu “büyüklenme tuzağında” ona demokrasi dersi verebilmek için muhalefet ittifaklarından; “neler yapacaklarını madde madde anlatan programı” bekliyorlar. Az oy almış, çok oy almış 6-7-8-9 parti liderinden kimin Cumhurbaşkanı, kimin başbakan, kimin cumhurbaşkanı yardımcısı, kimin bakan olacağı önemli değil. Birlikteliği bozmadan, ittifakı çatlatacak “ben... ben... ben...” tuzaklarına düşüp, bölünmeden değişimi başarabilmek öne geçti.

Ülkenin iyi insanları.

Dürüst insanları bekliyor.

6’lı Masa’ dan, 7’li  Masa’ dan,  8’li Masa’ dan kaç ise artık; tüm umut ittifak masalarından “Biz neyiz” değil “biz bu seçimde kime neden karşıyız ve iktidara gelince neler yapacağız” sorusunun cevaplarını bekliyorlar.

En sevilen.

En beğenilen.

En lekesiz.

En defosuz.

En yetenekli.

En kibirsiz.

En ahlaklı.

En iyi eğitimli.

En özverili.

En adil olanları milletvekili adayı olarak halkın önüne çıkartmak. Şu partiden, bu partiden ayrımı yapmadan, çok oyu olan, az oyu olan diye bakmadan hem Cumhurbaşkanlığını ilk turda ve hem de Meclis’te 600 milletvekilinin 400’ünü kazanabilecek bir seçim kampanyasını ortaya koyabilmek. Bu ülkenin iyi insanları bekliyorlar:

İlk 100 günde.

Ne yapacaksınız?

20 yıl sonra ortaya çıkacak bir iktidar değişikliğinin bir belirsizlik, başarısızlık, çapsızlık yaratmaması için birlikteliği bölmeden atacağınız ilk 100 adım hangileri olacak? İlk 100 adımı, birlikteliği bölmeyecek hangi 1000 adım izleyecek?

★★★

Bu ülkenin iyi ve dürüst insanları “21 yıllık iktidar değiştirilince gelenlerin gidenleri aratmayacağını” gösteren, inandıran, güven veren adımların nasıl atılacağını bilmek, görmek, duymak istiyor.

Yıkılmaz iktidar yoktur!

Beceriksiz muhalefet vardır!