Mustafa Demirkan diye biri Ayasofya’da, Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanı’nın önünde Atatürk’e ‘zalim ve kafir’ dedi. Cumhur ittifakına çok yakın olduğu görülünce ona kimse bir şey demedi.

AKP’li Ruhsar Pekcan memleketin Ticaret bakanıyken kendi şirketinden kendi bakanlığına dezenfektan sattı. Cumhur ittifakından olduğu için, yüce adaletimiz susma hakkını kullandı!

İYİ Parti Meclis’e ‘gençlerin sorunlarını araştırıp çözüm yolları arayalım’ diye önerge verdi. Cumhur ittifakı, Millet ittifakının önerisi deyip reddetti.

MHP, HDP derhal kapatılmalı diyordu. AKP, CHP ile HDP gizli gizli görüşüp anlaşıyor diyordu. AKP’li Adalet bakanı, grup başkan vekili, seçim işleri sorumlusu HDP’yi ziyaret etti, destek istedi, kameralara gülerek poz verildi. Buluşma için kimse höt zöt demedi. Çünkü, Cumhur ittifakıydı!

CHP başörtüsü konusunda durup dururken Meclis’e önerge verdi. Cumhur ittifakı, Millet ittifakından geldiği için reddetti, aynı konuda kendisi öneri getirdi!

İstanbul’u AKP’li belediye başkanları yönetirken metroların duraklarında metronun M’si vardı. Millet oyları CHP’li adaya verdi, Ulaştırma bakanı devletin metrolarına U tabelası koydu.

Ortaya çıkmıştı... Millet ittifakının metrosu ayrı, Cumhur ittifakının metrosu ayrı şeydi!

Deprem 10 şehrimizi yerle bir etti. Cumhurbaşkanı, gün birlik günüdür falan dedi ama Cumhur ittifakı Sözcüsü Ömer Çelik çıkıp şunları dedi:

Cumhur ittifakı olarak hepimiz sahadayız. Hem AK Parti Genel Merkezi hem MHP Genel Merkezi milletvekillerimizi, MKYK üyelerimizi bölgelere gönderdik. Hepimiz bu çalışmalarda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Cumhur ittifakının teşkilatları sahadadır, bütün arkadaşlarımız istenildiği takdirde yardımcı olacak şekilde çalışmalara yardımcı olmaya çalışıyor. Hepimiz belli illere dağıldık. Cumhur ittifakından genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, MKYK üyeleri, teşkilatlarımız var!”

Milletin ciğeri yanmışken Cumhur ittifakından gelen açıklama üzerine ittifakın pek kıymetli temsilcilerine sormak lazım...

Cumhur ittifakı diye yeni bir Cumhuriyet mi kurdunuz?

Cumhur ittifakı cumhuriyeti olduğu gibi bir de Millet ittifakı cumhuriyeti mi var?

Kurduysanız, bunu yapmanız için size kim yetki verdi?

Misal, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak ben ne Millet ittifakı cumhuriyetine ne de Cumhur ittifakı cumhuriyetine izin vermedim, vermiyorum!

Adım gibi eminim şakşakçılarınız hariç tek bir AKP’li, tek bir MHP’li de memleketin karpuz gibi ikiye bölünmesini istemez.

Hatta bu acılı günlerde ağzınızdan çıkan bu tür laflara ‘ayıp be, bu kadarına pes’ der!