İstanbul... 2053! Uzay çağını yakalayan memleketimizde yemyeşil bir park...

Yerlere kadar uzun simsiyah giysili, kel kafalı, ak kaşlı bir dede ile kız ve erkek torunu yavaş yavaş yürüyor.

Kız, “Cem dede bak kuşlara” derken kamera güvercinlerin kafasının üzerini tuvalet olarak kullandıkları bir heykele, Cem Yılmaz’ın yıllar önce parkın ortasına dikilmiş heykeline odaklanıyor!

Cem dede elindeki mendili kuşları uzaklaştırmak için sağa sola sallarken söyleniyor: “Herşeye çare buldular bu kuşlara bulamadılar!”

Sonra, torunları dinlemese de o anlatıyor...

“Aaah ah... (neredeee o eski günler manasına gelecek şekilde el hareketleri yapıyor) Yıl 2001, askerden yeni dönmüşüm. Herkes peşimde! Reklama çıkartmak istiyorlar beni... (Artık piyasada öyle bir marka kalmadığı için isim verebilirim) Telsim’i tercih ettim! Neden tercih ettin derseeen? Özel bir nedeni yoook, tamamen duygusaaal!”

Tam bu sırada sahneye yıl 2053 olmasına rağmen hiç değişmemiş olarak her zamanki güzelliği, tek bir kırışıklığın bile olmadığı pırıl pırıl cildi, fit, sportmen, hayranları için sık sık yenilenen Ajda Pekkan çıkıyor.

Sabah sporundaki Pekkan’ı gören Cem dede ona seslenip, “Merhaba Ajda Pekkan, merhaba” diyor. Fakat sanatçımız, kafasını ‘yine mi bu adam’ dercesine sallayıp oralı bile olmadan geldiği gibi koşarak uzaklaşıyor.

Cem dede ‘her zaman aynı kalmayı başaran’ Ajda Pekkan’ın ardından yaşlanmış, pütürlü sesiyle bağırıyor: “Ne o gerginsiniz bugün!”

***

Seçime kalmış iki gün... İftiralar, iddialar, yalan dolanlar, arkadan dolanmalar, montajlar, atılan kırk taklalar, ince hesaplar, bol keseden atmalar; deyim yerindeyse fırtınalar eserken yıl 2053, gerginsiniz Ajda Pekkan falan diyorum...

Ne alaka yani?

Doğruyu söyleyenin, en basit işe bile hile karıştırmayanın mumla arandığı memleketimiz için çok alaka!

Pazar günü evet mührünü basacağımız 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi oy pusulasına dikkatlice bakınca aklıma işte bu 2001 yılındaki, ‘zamansız’ reklam filmi geldi!

Sonra girdim internete 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi oy pusulasına baktım.

Recep Tayyip Erdoğan pırıl pırıl bir fotoğrafla bakıyor bizlere.

2018 cumhurbaşkanlığı seçimi oy pusulasına baktım.

Recep Tayyip Erdoğan aynı pırıl pırıl fotoğrafla bakıyor bizlere.

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimi oy pusulasına baktım.

Recep Tayyip Erdoğan aynı pırıl pırıl fotoğrafla bakıyor bizlere. Rakipleri Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan ise bir gün önceki halleri neyse öyle görünüyorlar fotoğraflarında.

28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimi oy pusulasına da baktım.

Recep Tayyip Erdoğan yine aynı pırıl pırıl fotoğrafla karşımızda!

2014, 2018 ve 2023... Rakipler değişiyor, Erdoğan 2014’teki gibi kalmış...

Pusuladakinin 10 yıl önceki fotoğraf olduğu ne malum peki?

TRTHaber’in internet sitesinde 8 Temmuz 2014’te ‘mühim’ bir haber manşet olmuş...Haber aynen şöyle: “İşte Erdoğan’ın oy pusulasındaki fotoğrafı! Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan’ın vesikalık fotoğrafı YSK’ya verildi!”



Tam bu noktada iki gün sonra oy kullanacak yurttaşlara bir önerim var...

Hemen şimdi kalkıp 2014’te çekilmiş bir fotoğrafınızı alın ve bir ayna bulun! Dikkatlice bir aynaya bir de eski fotoğrafınıza bakın.

Sonuç?

Koca 10 yıl bu...

Kendinize bakıp ‘neredeeen nereye gelmişiz yahu’ diyorsanız; cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın vesikalığına bakmayın sakın!

Çünkü iki şey değişmiyor memlekette...

İlki, oy pusulasında hep aynı kalan Erdoğan’ın vesikalığı!

İkicisi ise büyük fotoğrafta saklı...

Hayat pahalı diyene, ekonomiyi büyüttük. Adalet yok diyene, TOGG. Açız diyene, insansız hava aracı. İş yok diyene, iş çok. Enflasyon diyene, bu kardeşine oy ver. Mazot benzin çok pahalı diyene, Cudi’de petrol bulduk. Faizler yüzde 40’a dayandı diyene, faizi indirdik. Bittik diyene, helikopter gemisi. Kasada döviz kalmadı diyene, kur korumalı hesap. İtibarımız yerlerde diyene, Karadeniz gazı. Yolsuzluk diyene, denizin altına yol yaptık...

Yani, günümüz gerçeklerini gösteren fotoğrafların yerine, 21 yıldır yapıldığı gibi çiziği bile olmayan fotoğraflar kullanıp, sihirbazları kıskandıracak illüzyon yaratmak.