11 ruhsatsız silahla yakalandı, savunması pes dedirtti

Adana’da bir eve düzenlenen operasyonda gardırop ve bazaya gizlenmiş çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi. Gözaltına alınan Hayrettin Ö., “Çocukluktan beri silahlara hevesim var” diyerek koleksiyon yaptığını öne sürdü. Şüpheli tutuklanırken, babası adli kontrolle serbest bırakıldı.

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Narlıca Mahallesi’nde, ruhsatsız silah bulunduğu bilgisi üzerine polis ekipleri operasyon düzenledi. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen baskında, bir evde yapılan aramalarda gardırop ve baza içerisine gizlenmiş silahlar bulundu.

Evde yapılan detaylı aramada; 5 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, 2 kurusıkı tabanca, 1 havalı tüfek ile 338 mermi ve 160 fişek ele geçirildi. Operasyonda Hayrettin Ö. (46) ve babası Ali Ö. (70) gözaltına alındı.

"ÇOCUKLUK HEVESİM"

Emniyetteki ifadesinde silahların kendisine ait olduğunu söyleyen Hayrettin Ö., “Çocukluktan beri silaha hevesim var. Koleksiyon amaçlı biriktiriyorum” dedi. Adliyeye sevk edilen Hayrettin Ö. tutuklanırken, babası Ali Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.