20 yıllık kasap, eti 5 dakikada tamamen çözdüren yöntemi paylaştı!
Akşam yemeği için eti dondurucudan çıkarma derdi bitti! 20 yıllık kasap, meslek sırrını paylaştı: Eti sadece 5 dakikada, kalitesini hiç bozmadan, tamamen çözdüren o yöntemi açıkladı!
Akşam yemeği için eti dondurucudan çıkarmayı unuttuğunuzu tam da eve geldiğinizde fark ettiniz. Çoğu kişi bu aceleyle, mikrodalga yöntemine başvurur. Ancak 20 yılı aşkın deneyime sahip bir kasap, etin kalitesini bozmadan, sadece 5 dakikada tamamen çözülmesini sağlayan basit ve etkili ev yapımı bir hileyi açıkladı.
Sosyal medyada @el_as_carnicero olarak tanınan kasap Mariano Sánchez, kısa sürede viral olan bu numara için sadece mutfağınızda zaten bulunan 3 temel malzemeye ihtiyacınız olduğunu belirtiyor: Su, sirke ve tuz.
Bir tencereyi (veya derin bir kabı) suyla doldurun.
İçine biraz sirke ve bir tutam tuz ekleyip iyice karıştırın.
Çözdürmek istediğiniz eti, hava almayan (kilitli) bir poşete yerleştirin.
Bu poşeti, hazırladığınız sirkeli ve tuzlu suya tamamen daldırın.
Peki bu sihir nasıl çalışıyor?
Uzman kasaba göre, sirke ve tuz ikilisi, su sıcaklığındaki artışı (veya termal transferi) hızlandırıyor. Bu basit kimyasal reaksiyon, etin mikrodalganın aksine kalitesinden ve lezzetinden ödün vermeden, rekor sürede çözülmesini sağlıyor.