200 mağazalı ünlü giyim markası 7 Mart'ta şube kapatacak

İngiltere merkezli uygun fiyatlı moda ve ev eşyası perakendecisi Matalan, 7 Mart itibarıyla bir mağazasını daha kapatma kararı aldığını duyurdu. 200’ü aşkın mağazası bulunan şirketin bu adımı, 2026 yılı için açıkladığı 40 mağazalık yenileme planına rağmen gelmesiyle dikkat çekti.

1985 yılında kurulan perakende devi, Lancashire’ın Colne bölgesinde bulunan North Valley Retail Park’taki mağazasının önümüzdeki hafta kalıcı olarak kapanacağını açıkladı.

Müşteriler, 7 Mart’a kadar alışveriş yapabilecek. Bu tarihten sonra mağaza tamamen hizmet dışı kalacak.

Şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, önceliklerinin çalışanlara destek olmak olduğunu vurguladı:

“Şu anki önceliğimiz meslektaşlarımıza destek olmak. Etkilenen herkesle yakından çalışıyoruz ve mümkün olan yerlerde alternatif pozisyonlar araştırıyoruz.”

Ayrıca Colne’daki müşterilerin alışverişlerine Accrington veya Blackburn’deki yakın mağazalardan devam edebileceği belirtildi.

CARLİSLE ŞUBESİ DE AYNI TARİHTE KAPANACAK

Colne mağazası kapanış kararı alan tek şube değil. Matalan, Carlisle’daki büyük mağazasının da 7 Mart’ta kapanacağını duyurdu.

Şirket, bu kapanışın nedeninin bölgedeki büyük çaplı yeniden geliştirme projesi olduğunu açıkladı. Mağazanın bulunduğu alan, Carlisle’daki tren istasyonunu “şehre davetkar bir giriş kapısı” haline getirmeyi hedefleyen Carlisle Station Gateway redevelopment kapsamında dönüştürülecek.

Bu proje doğrultusunda mevcut perakende parkı, Carlisle İstasyonu’nun yeni güney girişine dönüştürülecek.

LEEDS MAĞAZASI DAHA ÖNCE KAPANMIŞTI

Öte yandan, Leeds’te bulunan bir Matalan mağazası da 24 Şubat’ta kalıcı olarak kapatıldı. Şirket, bu şubede çalışan personelin farklı pozisyonlara yönlendirildiğini açıkladı.

2026'DA 40 MAĞAZA YENİLEME PLANI

Kapanma haberlerine rağmen şirketin yatırım planları devam ediyor. Daha önce Daily Express tarafından aktarılan bilgilere göre Matalan, 2026 yılında toplam 40 mağazasını yenilemeyi planlıyor.

Aralık ayında yapılan açıklamada, 2025 yenileme programının satışları artırmasının ardından, planlanan mağaza yenileme sayısının 10 artırıldığı duyurulmuştu.

Şirket, fiziksel mağazalarına yaptığı 25 milyon sterlinlik yatırım kapsamında geçen yıl 30 yenileme çalışmasını tamamladı. Yenilenen mağazaların, genel perakende ağına kıyasla satışlarda %14 daha iyi performans gösterdiği belirtildi.

40 YILLIK PERAKENDE DEVİ

Matalan, 1985 yılında İngiliz iş insanı John Hargreaves tarafından kuruldu. Şirketin adı, kurucunun oğulları Matt ve Alan’ın isimlerinin birleşiminden oluşuyor.

40 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren şirket, bugün İngiltere genelinde 200’den fazla mağaza ve güçlü bir e-ticaret platformu ile hizmet vermeye devam ediyor.