81 ilde makineler kurulacak: Çöpleriniz para edecek
Atık ambalajların daha verimli bir şekilde değerlendirilmesi adına önemli bir adım atıldı. 2025 yılı itibarıyla, tüm il ve ilçelerde depozito iade makineleri kurulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Sistemi öncelikle Sakarya ilinde pilot olarak başlatıp, ardından ülke genelinde yaygınlaştıracağız" şeklinde açıklama yaptı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 'Depozito Saha Yönetim Sistemi Protokolü İmza Töreni'nde konuştu.
"Artık ambalajlar sokaklarda, plajlarda ve parklarda çevre kirliliğine neden olmayacak" diyen Bakan Kurum, 2025 yılında tüm il ve ilçelerde depozito iade makinelerinin kurulacağını açıkladı.
Pilot uygulamanın Sakarya'da başlayacağını söyleyen Bakan Kurum, atık ambalajların daha etkin değerlendirilmesi için yeni bir adım atıldığını ifade etti.