ABD Basını: Washington, Grönland İçin Danimarka ile Masaya Oturuyor
ABD basını, Washington yönetiminin Grönland meselesini ele almak üzere Danimarkalı yetkililerle bu hafta bir görüşme gerçekleştireceğini öne sürdü.
CBS News’e konuşan diplomatik kaynaklar, ABD’nin Danimarka’ya bağlı özerk bölge Grönland’a yönelik yaklaşımında yeni bir sürece girildiğini belirtti.
Kaynaklara göre Washington yönetimi, Grönland konusunu masaya yatırmak amacıyla çarşamba günü Danimarkalı yetkililerle bir araya gelecek.
Söz konusu iddia, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun geçen hafta Kongre’de, Başkan Donald Trump’ın Grönland’ı satın alma fikriyle ilgilendiğini dile getirmesinin ardından gündeme geldi. Rubio, Danimarka ya da askeri seçenekler hakkında konuşmak için erken olduğunu vurgulayarak, Danimarkalı muhataplarıyla yapılacak görüşmenin ardından konuların netleşeceğini ifade etmişti.