ABD Hazine Bakanlığı, Bank of America'ya 1,21 milyar dolar ceza kesti
ABD Hazine Bakanlığı, Bank of America'ya kara para aklamayla mücadele ve yaptırım düzenlemelerine uyulmadığı gerekçesiyle 1,21 milyar dolardan fazla para cezası uyguladığını açıkladı. Bu ceza, bakanlık tarihindeki en yüksek üçüncü mali yaptırım ve Para Denetleme Ofisi (OCC) tarihindeki en büyük ceza olarak kayıtlara geçti.
ABD Hazine Bakanlığı, yayımladığı basın açıklamasında Bank of America'ya 1,2 milyar dolardan fazla para cezası uygulandığını duyurdu. Açıklamada, bu yaptırımın bakanlık tarihindeki en yüksek üçüncü mali ceza olduğu belirtildi.
OCC TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK CEZA
Bank of America'ya kesilen ceza, Para Denetleme Ofisi (OCC) tarihindeki en büyük yaptırım olma özelliğini de taşıyor.
Cezanın gerekçesi olarak, bankanın öncelikli ulusal güvenlik risklerini azaltma ve raporlama konularında başarısız olduğu iddia edildi. Özellikle Çin'deki kara para aklama şebekeleri ve ABD'nin güneybatı sınırındaki yasadışı finans faaliyetlerine yönelik ihlaller, yaptırımın temelini oluşturdu.