Adana'da boşanma aşamasındaki eşinin evine girerek darbeden koca tutuklandı
Adana’da boşanma aşamasındaki eşinin evine girerek Cevriye Oruç’u (32) darbeden ve ev eşyalarına tavayla zarar verdiği öne sürülen Osman Oruç (33), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay, Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde yaşandı. Dört çocuk annesi ve kalp hastası olduğu belirtilen tarım işçisi Cevriye Oruç, 13 yıllık eşi Osman Oruç’un uzun süredir psikolojik ve fiziksel şiddetine maruz kaldığını ileri sürerek 4 yıl önce boşanma davası açtı ve ayrı bir eve taşındı. İşsiz olduğu belirtilen Osman Oruç’un bu süreçte barışma bahanesiyle eşini tehdit etmeyi sürdürdüğü iddia edildi.
İddiaya göre 27 Ocak’ta Cevriye Oruç’un çocuğunu hastaneye götürmesini fırsat bilen Osman Oruç, eve girerek eline aldığı tavayla eşyalara zarar verdi. Eve döndüğünde yaşananları fark eden Cevriye Oruç, durumu cep telefonu kamerasıyla kayda aldı. Barışma teklifini reddeden kadını darbettiği öne sürülen Osman Oruç’un daha sonra evden ayrıldığı bildirildi.
Polise giderek eşinden şikâyetçi olan Cevriye Oruç, yetkililere çağrıda bulunarak, “Biz yaşarken sesimizi duyun. Hiçbir suç cezasız kalmasın, hiçbir kadın mağdur edilmesin” ifadelerini kullandı.
Şikâyet üzerine Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan Osman Oruç, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.