Ahmet Davutoğlu'nun partisinden 'Epstein' tepkisi
Büyük yankı uyandıran Epstein belgelerinde bir e-postada adının geçtiği ortaya çıkan Gelecek lideri Ahmet Davutoğlu'nun partisinden tepki geldi.
ABD Adalet Bakanlığı'nın kamuoyuna açtığı Jeffrey Epstein belgeleri, Türkiye'den izleri de gün yüzüne çıkardı.
Belgelerde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun adının bir e-postada geçtiği görüldü.
Davutoğlu'nun "Henry Kissinger tarzı bir düşünür ve usta bir satranç oyuncusu" olarak nitelendirilmesi oldu.
PARTİSİNDEN TEPKİ GELDİ
Söz konusu iddiaların gündem olmasının ardından Gelecek Partisi'nden de tepki geldi.
Gelecek Partisi Sözcüsü Ufuk Karcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
"ABD’li Tom Pritzker’in, Jeffrey Epstein’a gönderdiği iddia edilen bir e-postada, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun isminin kendisinden habersiz şekilde geçirilmesi, bugün bilinçli ve organize bir şekilde provokasyon amaçlı kullanılmaktadır.
Açıkça ifade ediyoruz ki; Sayın Genel Başkanımızın bu iddialar bağlamında söz konusu kişilerle herhangi bir resmi ya da gayriresmi irtibatı bulunmadığı gibi, e-posta yoluyla en ufak bir teması da yoktur.
Sadece bir yazışmada isminin geçmesi üzerinden üretilen spekülasyonlar tamamen art niyetlidir. Nitekim aynı dosya setinde yalnızca Sayın Ahmet Davutoğlu değil; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Ecevit dahil olmak üzere Türkiye’nin ve dünyanın tanınmış birçok devlet insanının ismi de yer almaktadır.
Buna rağmen ülkemiz içindeki bazı odakların hedefi özellikle Genel Başkanımız üzerine yoğunlaştırması, sürecin açık bir itibar suikastı olduğunu göstermektedir.
Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık görevlerinde bulunmuş, devlet ciddiyetini ve diplomatik sorumluluğu en üst düzeyde temsil etmiş bir isim hakkında yürütülen bu kampanya; ahlaki, hukuki ve siyasi olarak yok hükmündedir.
Genel Başkanımızın adını kullanarak yürütülen her türlü manipülasyon ve algı operasyonuna, hukuki ve siyasi zeminde kararlılıkla karşılık verilecektir."