Akın Gürlek duyurdu: Tutuklu-avukat görüşmelerine sınırlama için ilk adım

Adalet Bakanı Gürlek'in 'yasal mevzuat boşluğu' var diyerek talimatını verdiğini açıkladığı tutuklu-avukat görüşmelerinde kısıtlama için ilk adım geldi. Uygulamaya göre, avukat görüşmeleri toplamda 30 dakika ile sınırlı olmak kaydıyla haftada en fazla iki kez gerçekleştirilebilecek.

Adalet Bakanı Akın Gürlek atandığı ilk günlerde tutuklu-avukat görüşmelerinde yasal boşluk olduğunu ve bunların düzeltilmesi için talimat verdiğini açıklamıştı.

Gürlek, “e-Avukat” uygulamasının kullanıma açılacağını duyurdu.

Gürlek'in duyurduğu uygulamaya göre, avukat görüşmeleri toplamda 30 dakika ile sınırlı olmak kaydıyla haftada en fazla iki kez gerçekleştirilebilecek.

Görüşmeler yalnızca hükümlü veya tutuklu tarafından başlatılabilecek.

E-Avukat sistemi çerçevesinde yapılan görüşmeler ceza infaz kurumu görevlileri tarafından izlenebilecek ancak içerik dinlenemeyecek.