AKP belediye başkan adayları listesi: Kimler başkan adayı oldu?

AKP belediye başkan adayları, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için belli olmaya başladı. Aralarında İstanbul, Eskişehir, Muğla, Edirne belediyesi başkan adayı da yer almak üzere 26 kentte aday gösterilecek olan AKP belediye başkan adayları açıklandı.

5 yılda bir gerçekleştirilen yerel seçimler için hazırlarını sürdüren siyasi partilerde AKP, adaylarını belirlemeye başladı. AKP'nin 11'i büyükşehir 26 kentte adaya göstereceği belediye başkan adaylarının isimleri belli oldu. 

AKP'NİN İBB ADAYI BELLİ OLDU

2019'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun rakibi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu.

AKP BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

BÜYÜKŞEHİR

DİĞER ŞEHİRLER

AKP; Balıkesir, Bursa, Denizli, Erzurum, Kocaeli, Ordu, Artvin, Bingöl, Bitlis, Düzce, Elazığ, Giresun, Isparta, Rize, Tokat ve Yalova için mevcut belediye başkanlarıyla seçime girme kararı aldı.

AKP, Çankırı'da MHP'li İsmail Hakkı Esen'in karşısına eski AKP Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz'i çıkardı. Kastamonu'nda da yine MHP'li Galip Vidinlioğlu'na karşı, 2014'te Belediye Başkanlığı yapan Tahsin Babaş'ı aday gösterdi. 

İlginizi çekebilir