Altın fırlayınca soygun yapmaya karar verdi! 100 gram altını çaldı, havaya ateş edip kaçtı

Mersin’in Tarsus ilçesinde bir kuyumcu dükkanına giren silahlı saldırgan, iş yeri sahibini tehdit ederek 100 gram altın çaldı. Soygun sonrası havaya ateş açarak kayıplara karışan şüpheliyi yakalamak için polis ekipleri geniş çaplı operasyon başlattı.

Mersin’in Tarsus ilçesinin en işlek noktalarından biri olan Bankalar Caddesi üzerindeki bir kuyumcu dükkanına müşteri gibi giren kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs, yanında getirdiği tabancayı çıkararak iş yeri sahibi Reşat Gözen’e doğrulttu. Gözen’i silahla tehdit eden saldırgan, vitrinden yaklaşık 100 gram ağırlığındaki altınları gasp etti.

KAÇARKEN HAVAYA ATEŞ AÇTI

Altınları alan şüpheli, dükkandan dışarı çıkarak yaya olarak kaçmaya başladı. Bu sırada çevredeki vatandaşların müdahalesini engellemek ve izini kaybettirmek amacıyla yanındaki tabancayla havaya birkaç el ateş açtı. Panikten yararlanan saldırgan, ara sokaklara girerek gözden kayboldu. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

İhbarın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri dükkanda ve boş kovanların bulunduğu cadde üzerinde delil çalışması yaptı. Şüphelinin dükkana girişi ve kaçış anları çevredeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Polis, kamera kayıtlarından kimliğini tespit etmeye çalıştığı saldırganın yakalanması için Tarsus genelinde çalışma yürütüyor.