Bakan Ersoy 4 partinin bu sorusuna cevap veremedi

Yunus Emre Vakfı’nda 630 milyon TL’yi aşan yolsuzluk iddiaları Meclis gündemine taşındı. Farklı partilerden milletvekillerinin sorularını yanıtlamayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelik eleştiriler sürüyor.

TBMM’de CHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve Gelecek Partisi milletvekilleri, vakıftaki usulsüzlük iddialarını vakfın bağlı olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yöneltti. Müfettiş raporlarında kamu zararının 630 milyon 145 bin TL’ye ulaştığı belirtilirken, eski vakıf başkanı dahil bazı çalışanlar ve çok sayıda firma hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Soruşturma kapsamında 2 Ocak 2025’te düzenlenen operasyonla çok sayıda kişi gözaltına alındı; 23 şüpheli hakkında “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlamalarıyla iddianame hazırlandı. Vakfa ilişkin iki ayrı dava süreci başlatılırken, incelemelerin sürdüğü ve zarar tutarının artabileceği ifade edildi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre milletvekillerinin verdiği soru önergelerine ise Bakan Ersoy’un yanıt vermediği belirtildi. TBMM kayıtlarında önergelerin “Cevaplanmadığı gelen kağıtlarda ilan edildi” notuyla yayımlandığı görülürken, skandala ilişkin siyasi tartışma devam ediyor.