Balıkçılar dalgıç kıyafetli erkek cesedi buldu
Kocaeli’nin Başiskele ilçesi sahilinde, denize açılan balıkçılar tarafından su üzerinde dalgıç kıyafetli bir erkeğe ait cansız beden bulundu. Kimliği henüz belirlenemeyen şahsın ölümüyle ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı
Olay, Başiskele sahil hattındaki Körfez Mahallesi Liman Caddesi açıklarında meydana geldi. Tekne ile denize açılan balıkçılar, suyun üzerinde hareketsiz yatan ve üzerinde dalgıç kıyafetleri bulunan birini fark etti. Balıkçıların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbarın ardından bölgeye kısa sürede emniyet, deniz polisi ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Deniz polisi ekiplerince sudan çıkarılarak bota alınan şahsın, yapılan kontrollerde yaşamını yitirdiği saptandı. Kıyıya getirilen ceset üzerinde, Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından detaylı bir çalışma yürütüldü. Yapılan ilk incelemelerin ardından ceset, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi ve kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Dalgıç kıyafetli şahsın, bir dalış faaliyeti sırasında mı kaza geçirdiği yoksa başka bir nedenden mi hayatını kaybettiği yapılacak otopsi ve kriminal incelemelerin ardından netlik kazanacak. Polis ekipleri, bölgedeki liman kayıtlarını ve kayıp dalgıç ilanlarını da mercek altına aldı. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürdürülüyor.