Başkentin simgesi buz tuttu! Hava -11 dereceye kadar düştü

Ankara’da kar yağışının ardından etkisini artıran soğuk hava nedeniyle sıcaklık eksi 11 dereceye kadar geriledi; Kuğulu Park’taki süs havuzunun bazı bölümleri buzla kaplandı.

Ankara’da kar yağışının ardından hava sıcaklığının eksi 11 dereceye kadar düşmesiyle birlikte kentte soğuk hava etkisini artırdı. Kentin simgelerinden Kuğulu Park’ta bulunan süs havuzunun bazı kısımlarının buzla kaplandığı gözlendi.

Soğuk havanın etkisiyle havuz yüzeyinde oluşan buz tabakası nedeniyle parkta yaşayan kuğu ve ördeklerin hareket alanı daraldı. Bazı kuşların buz üzerinde dolaştığı, bazılarının ise kulübelerde kalarak vücut ısısını korumaya çalıştığı görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre düşük sıcaklıkların gün içinde de sürmesi beklenirken, yetkililer buzlanma ve don riskine karşı vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu.