Belediye başkanı vahim tabloyu açıkladı: Bir şehir daha susuzlukla karşı karşıya
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, Kırklareli’deki Kayalıköy Barajı’nda su seviyesinin kritik noktaya düştüğünü açıkladı. Belediyenin, kalan suyu kent şebekesine aktarmak için önlemler aldığı bildirildi.
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, Edirne’nin su ihtiyacının karşılandığı Kırklareli’deki Kayalıköy Barajı’nda su seviyesinin kritik seviyeye ulaştığını açıkladı.
Gencan, yaptığı yazılı açıklamada barajda kalan su miktarının arıtma tesisine yeterli su sağlayamayacak kadar azaldığını belirtti. Bu nedenle, barajdaki son su kütlesini kent şebekesine aktarabilmek için özel ekipmanların devreye alındığını ifade etti.
“Barajda kalan son su kütlesini özel ekipmanlarla kent şebekesine aktarabilmek için yüzer platform ve ek pompalar devreye alınmıştır” diyen Gencan, normalde suyun altında olması gereken boruların suyun üzerinde kaldığını belirterek, durumun barajın kritik seviyeye ulaştığını açıkça gösterdiğini kaydetti.
Kayalıköy Barajı’nda su seviyesi kritik düzeye inmiştir.
— Filiz Gencan (@avfilizgencan) October 17, 2025
Edirne Belediyesi olarak, mevcut suyu kentimize ulaştırmak için tüm teknik imkânlarımızı seferber ettik.
Yüzer platform ve ek pompalarla barajda kalan son su kütlesi sisteme dâhil edilmiştir.
Suyun verimli kullanımı için… pic.twitter.com/YhSRcdObGL