Borsa İstanbul'un pazartesi kapanacağı dair iddialarına DMM'den açıklama geldi
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları küresel piyasalarda tedirginliği artırdı. Borsa İstanbul’un olası sert hareketlerden etkilenmemesi için geçici olarak kapatılabileceği iddiaları gündeme geldi. Çıkan iddiaların ardından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi.
Jeopolitik gerilimin tırmanmasıyla birlikte gözler yurt içi piyasalara çevrildi. ABD ve İsrail’in İran’a yönelik eşgüdümlü saldırılarının ardından risk iştahı zayıflarken, piyasaların haftaya sert fiyat hareketleriyle başlaması bekleniyor. Bu çerçevede Borsa İstanbul yönetiminin yarın sabah bir toplantı yaparak işlemlere geçici olarak ara verilmesini değerlendireceği öne sürüldü.
Ancak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Borsa İstanbul'a yönelik çıkan iddiaların gerçekliği yansıtmadığına dair açıklamada bulundu. İşte o açıklama:
Bazı sosyal medya hesaplarında, “Borsa İstanbul’un pazartesi günü işlemlere kapatılmasının değerlendirildiği ya da bu yönde bir karar alınacağına ilişkin iddialar” dolaşıma sokulmaktadır.
Yetkili kurumlar nezdinde buna yönelik alınmış veya değerlendirme aşamasında olan herhangi bir karar bulunmamaktadır.
Söz konusu paylaşımlar, piyasalarda panik ve güvensizlik oluşturmayı amaçlayan açık bir manipülasyon girişimidir.
Ekonomik istikrara zarar verme amacı taşıyan bu asılsız paylaşımlar hakkında gerekli yasal süreçler başlatılmıştır.
Kamuoyunun finansal sistemin işleyişini hedef alan mesnetsiz iddialara itibar etmemesi; yalnızca resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaları dikkate alması önemle rica olunur."