Çay poşetini bardakta kaşıkla sıkıyorsanız derhal bu alışkanlığı bırakın: İşte nedeni

Herkesin basit bir alışkanlık sandığı çay poşeti sıkma durumu aslında sandığınız kadar masum değil. Özellikle çay demlerken ipini bir kaşığın etrafına dolayarak sıkanlar dikkat! Hiç düşünmeden yapılan bu hareketin ardında bilmediğiniz bazı tehlikeler bulunuyor.

Uzmanlar çay demlerken kaşığın etrafına dolan ipin aslında bazı tehlikeler barındırdığını söylüyor. Bunun iyi bir fikir olmadığını belirten uzmanlar, çay poşetinin kaynar olmayan sıcak su dolu bir kabın içerisinden 3 ila 4 dakika bekletilmesini öneriyor.

Çay poşetlerinin uzun bir süre bekletilmemesi gerektiğini savunan uzmanlar poşette bulunan tanenlerin sağlığa zararlı olabileceğini belirtiyor. Bu tanenlerin çayın aromasını bozduğunu ve acımtırak bir tat verdiğini ifade ediyor. Aşırı kullanımda ise sağlığı olumsuz etkiliyor. Bundan dolayı demlendikten sonra çay poşetinin fincanın içerisinde sıkılması önerilmiyor.

Bir çay poşeti boya koku veya katkı maddeleri içeriyorsa presleme sırasında bunların konsantrasyonu artar. Bu nedenle hammaddesi kaliteli çaylar satın alınmalıdır.

DOĞRU ÇAY NASIL DEMLENİR?

Çay demlerken bu süreyi sınırlı tutun. Aşırı tanen salınımını önlemek içinse çay poşetini 3 ila 5 dakikadan fazla demlemeyin.

Çay poşetini asla sıkmayın. Demlendikten sonra ise fincandan ya da çaydanlıktan çıkarın.

Ve en önemlisi kaliteli çaylar ya da dökme çayları tercih edin.