Cezaevi sonrası kabus! Sağlam girdi, kırıklar ve yaralarla çıktı
Konya’nın Ereğli ilçesinde uzaklaştırma kararını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanan Ramazan Çapkurt (54) tahliye olduğunda ailesi tarafından tanınmayacak halde bulundu. Vücudunda çok sayıda kırık ve yara bulunan, yürümekte ve konuşmakta zorlanan Çapkurt, cezaevinden çıkar çıkmaz hastaneye yatırıldı. Çapkurt’un kızı ise babasının cezaevinde şiddet gördüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu.
Konya’nın Ereğli ilçesinde inşaat işlerinde çalışan ve psikolojik sorunları olduğu gerekçesiyle bir süre tedavi gören Ramazan Çapkurt, Eylül ayında eşine karşı uzaklaştırma kararını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklandı.
CEZAEVİNDE 40 GÜN KALDI
Çapkurt, Ereğli 1 Nolu Y Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na konuldu. Yaklaşık 40 gün kadar cezaevinde yatan Çapkurt, 22 Ekim günü tahliye edildi.
CEZAEVİNDEN TANINMAZ HALDE ÇIKTI
Çapkurt’u cezaevinden alan yakınları büyük bir şok yaşadı. Vücudunda çok sayıda kırık ve yara bulunan, konuşmakta ve yürümekte zorluk çeken Çapkurt, hemen hastaneye kaldırıldı. Konya Şehir Hastanesine yatırılan Çapkurt’un şiddet sonucu vücudunda kırıklar oluştuğu tespit edildi. Bunun üzerine Çapkurt’un kızı Esra İ. (35) emniyette giderek şikayetçi oldu.
CEZAEVİNDE DARP İDDİASI
Esra İ. ifadesinde, “Babam cezaevine girdiğinde bir sıkıntısı yoktu. İhtiyaçlarını giderebilen, konuşabilen biriydi. Daha önce psikolojik sorunları nedeniyle tedavi görmüştü. Cezaevinden çıktıktan sonra konuşamıyor, yürüyemiyor durumdaydı. Boğaz ve sırt bölgesinde iyileşme evresinde olan yaraları gördüm. Babamın cezaevinde birileri tarafından darp edildiğini düşünüyorum. Göğüs bölgesinde kırıkları var. Babam kendisine zarar veren, intihara meyilli birisi değildir” dedi.
SADECE “BENİ DÖVDÜLER” DİYEBİLDİ
Aile üyeleri ise Ramazan Çapkurt’un konuşmakta zorlandığını ve sadece ‘beni dövdüler’ kelimesini kullandığını ileri sürdü. Ramazan Çapkurt’un vereceği ifade soruşturmanın seyrini belirleyecek.