Çileğin yapraklarını çöpe atmayın: Böyle tüketenin bağışıklığı güçleniyor

Çilek, yaz aylarında lezzeti ve faydalarıyla sofraların ve meyve atıştırmalıklarının vazgeçilmezi... Ancak çoğu kişi çileğin yapraklarını farkına dahi varmadan çöpe atıyor. Oysa uzmanlara göre çilek yaprakları da en az meyvesi kadar değerli...

Çilek yaprakları; C vitamini, kalsiyum, demir ve antioksidanlar açısından oldukça zengin. Düzenli tüketildiğinde vücudu serbest radikallere karşı koruyor ve hastalıklara karşı direnç sağlıyor. Özellikle çay şeklinde tüketildiğinde ise bağışıklık sistemini güçlendirici etkisiyle öne çıkıyor.

AYNI ZAMANDA SİNDİRİM DOSTU

Uzmanlara göre çilek yaprağı çayı, sindirim sistemini destekliyor. Şişkinlik ve hazımsızlık şikayetlerini azaltırken bağırsakların düzenli çalışmasına katkı sağlıyor. Ayrıca idrar söktürücü özelliğiyle vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.

NASIL HAZIRLANIR?

UZMANLAR FAZLA TÜKETİME KARŞI UYARIYOR

Her bitkisel çayda olduğu gibi çilek yaprağı çayının da aşırı tüketiminden kaçınılmalı. Günde 1-2 fincandan fazlasını uzmanlar önermiyor. Ayrıca alerjisi olan kişilerin kullanmadan önce mutlaka doktora danışması gerekiyor.