Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki stratejik iş birliği başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Azerbaycan ile olan ilişkilerini her alanda geliştirmeye kararlı şekilde devam ettiğini vurguladı. Güney Kafkasya’da kalıcı barışın tesisi için yürütülen çabalara da destek verdiklerini belirten Erdoğan, bu sürecin bölgesel güvenliği artıracağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, “Terörsüz Türkiye” hedefiyle başlatılan sürecin, sadece Türkiye'nin iç güvenliğine değil, aynı zamanda bölgenin terör örgütlerinden arındırılmasına da katkı sağlayacağını söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise, Türkiye'nin terörle mücadelesindeki kararlılığını takdir ettiğini belirterek, “Terörsüz Türkiye” hedefine yönelik elde edilen ilerlemenin önemli olduğunu ve bu sürecin başarıyla tamamlanmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Görüşme, Türkiye-Azerbaycan arasındaki stratejik ortaklık ve kardeşlik ilişkilerinin pekiştirilmesi açısından da önemli bir mesaj niteliği taşıdı.