Davlumbazdan yükselen tehlike! 5 dakikalık işlemle riski sıfırlayın

Mutfağınızda fırın ne kadar temiz olursa olsun, ocak üstü davlumbaz filtrelerine bir göz attığınızda bambaşka bir manzarayla karşılaşabilirsiniz. Çünkü bu filtrelerin görevi, pişirme sırasında oluşan yağ buharını ve buharlaşan kirleri tutmak. Yani aslında bu kirler, davlumbazınızın iyi çalıştığının göstergesi. Ancak uzmanlar, son derece riskli bir tehlikeye dikkat çekiyor...

Davlumbazınızın filtreleri zamanla o kadar çok yağ ve kirle tıkanabilir ki, işlevlerini yerine getiremez hale gelirler. Bu da hem hava kalitesini bozar hem de yangın riski oluşturur. İşte bu yüzden 2-3 ayda bir, hatta sık kızartma yapıyorsanız ayda bir kez mutlaka temizlenmeleri gerekir.

Neyse ki bu zahmetli görünen iş, sadece tek bir doğal ürünle, ovalama gerektirmeden, sadece 5 dakika içinde halledilebiliyor.

TEMİZLİĞİ KOLAYLAŞTIRAN SİHİRLİ MALZEME

Temizlik uzmanlarının önerilerine göre en etkili ve zahmetsiz yöntemlerden biri, soda kristalleri ile yapılan temizlik.

Yöntem 1: 5 Dakikada Yağdan Kurtulun

Alternatif Yöntemler

DAVLUMBAZ NEDEN TEMİZLENMELİ?

SODA KRİSTALİ NEREDEN BULUNUR?

İlginizi çekebilir