DEM Parti'den iki kritik ziyaret! Bahçeli'nin katılmadığı ziyarette o isim de yer almadı

DEM Parti heyeti Meclis'te önce MHP ile görüştü. Heyet, daha sonra AKP ile görüşme gerçekleştirecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmeye katılamayacağı daha öncesinde belirtilmişti. Görüşmeye Ahmet Türk'ün de katılmaması dikkat çekti.

DEM Parti heyetinin siyasi parti turları bu haftada sürüyor. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Oruç, MHP'yi ziyaret etti. Heyet daha sonra AKP'yi ziyaret edecek.

Meclis'te yapılan görüşmede, MHP heyetinde 3 genel başkan yardımcısı yer aldı. MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, Feti Yıldız ve İsmail Faruk Aksu, DEM Partili heyeti kapıda karşıladı.

TEK SATIRLIK AÇIKLAMA YAPILDI

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapıldı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, ziyarette Abdullah Öcalan'ın yaptığı çağrı ve gelişen süreçle ilgili görüşüldüğünü belirterek, bugünkü diğer ziyaretlerini tamamladıktan sonra kamuoyuna detaylı açıklamada bulunacaklarını ifade etti.

DEM Parti heyetini kabul ettikleri için MHP heyetine teşekkür eden Hatimoğulları, “Sayın Devlet Bahçeli sağlık koşulları el verseydi o da bugün bu görüşmede olacaktı. Fakat sağlık koşullarından dolayı kendisi yetkilendirdiği heyetle görüştük. Biz kendisine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Acil şifalar diliyoruz” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da “Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz bir açıklama yapmayacağız. Ancak şunu bilmenizi isterim çok faydalı bir görüşme oldu” dedi.

TARİH BAYRAM SONRASI

Heyette yer alan isimlerden Pervin Buldan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te yaptıkları sohbette Sırrı Süreyya Önder'e, "Bu görüşmeyi bayramdan sonra yaparsak daha iyi olur, çünkü bazı hazırlıklarımız var." dediğini aktardı.