Diyarbakır’da kar hayatı felç etti

Yoğun kar yağışı nedeniyle Diyarbakır’da sınırlı sayıda toplu taşıma aracı hizmet verirken, kent genelinde ulaşımda ciddi aksamalar yaşanıyor. Araçların kara gömüldüğü kentte vatandaşlar dışarı çıkmakta güçlük çekti. Diyarbakır Havalimanı’nda uçuşlar bugün de iptal edildi.

Diyarbakır’da iki gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Araçların kara gömüldüğü kentte vatandaşlar evlerinde mahsur kalırken, havalimanındaki uçuşlar bugün de iptal edildi.

FIRTINAYA DİKKAT

Meteoroloji, 1 Ocak 2026 Perşembe günü Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak’ta güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Saatte 50-70 kilometre, yüksek kesimlerde ise yer yer 80 kilometreye ulaşması beklenen rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçmaları, ağaç devrilmeleri, baca gazı zehirlenmeleri ve kar erimesine bağlı çığ riskine karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.