Dünyanın en iyi 10 kuzu yemeğinde Türkler zirvede: 7'si Türkiye’den seçildi
Türk mutfağı, uluslararası gastronomi platformlarında öne çıkmaya devam etti. Dünyaca ünlü lezzet rehberi Taste Atlas, 2025 yılı sona ererken en iyi kuzu yemekleri listesini yayımladı. Açıklanan sıralamada, dünyanın en beğenilen 10 kuzu yemeğinin 7’sinin Türkiye’ye ait olduğu görüldü. Liste kısa sürede gastronomi çevrelerinde geniş yankı uyandırdı.
Gastronomi alanında yayımladığı listelerle dikkat çeken Taste Atlas, bu kez dünya genelinde en iyi kuzu etiyle hazırlanan yemekleri değerlendirdi. Pişirme yöntemleri, etin kalitesi, kullanılan baharatlar ve sunum gibi kriterlerin esas alındığı listede Türk mutfağı ağırlığını hissettirdi. Değerlendirme sonucunda Türkiye, listenin üst sıralarında yer alarak dikkat çekti.
DÜNYANIN EN İYİ KUZU YEMEKLERİ LİSTESİ
Taste Atlas’ın açıkladığı sıralamaya göre ilk 10’da yer alan kuzu yemekleri şöyle sıralandı:
10. ADANA KEBAP – TÜRKİYE
9. DÖNER KEBAP – TÜRKİYE
8. KUZU ŞİŞ – TÜRKİYE
7. İSKENDER KEBAP – TÜRKİYE
6. HÜNKAR BEĞENDİ – TÜRKİYE
5. ANTİKRİSTO – YUNANİSTAN
4. CORDERO AL PALO – ŞİLİ
3. BEYTİ KEBAP – TÜRKİYE
2. PAIDAKIA – YUNANİSTAN
1. CAĞ KEBABI – TÜRKİYE