Dünyanın en zengin 5. insanı 94 yaşında istifa etti

Dünyanın en zengin beşinci insanı olan Warren Buffett, 94 yaşında kurucusu olduğu Berkshire Hathaway'in başındaki görevinden ayrıldığını açıkladı.

Daily Mail'de yer alan habere göre yatırım dünyasının efsane ismi, şirketin yıllık genel kurul toplantısında yaptığı açıklamayla salonda büyük şaşkınlık yarattı, ardından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Nebraska eyaletindeki Omaha kentinde doğan Buffett, yıllar içinde ABD borsasında elde ettiği öngörülü hamlelerle "Omaha Kahini" lakabını kazandı.

KÜÇÜK BİR TEKSTİL FİRMASINDAN 1.1 TRİLYON DOLARLIK ŞİRKETE

Şu anda serveti yaklaşık 146 milyar dolar olan Buffett, son dönemde ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük verigisi politikalarını, "Ticaret bir silah gibi kullanılmamalı" diyerek eleştirmişti.

Buffett, Berkshire Hathaway'i devraldığında şirket, batmak üzere olan küçük bir tekstil firmasıydı. Ancak yıllar içinde onu 1.1 trilyon dolar değerinde bir yatırım devine dönüştürdü. Şirket, bugün Apple'dan Coca-Cola'ya kadar birçok dev şirkette hissesi bulunan bir finans imparatorluğu haline geldi.

SERVETİNİN YÜZDE 90'INI BAĞIŞLAYACAK

Öte yandan Buffett'ın, şirketin CEO'luk görevini yönetim kurulu başkanı Greg Abel'e devredeceği öğrenildi. Üç çocuk babası olan Buffett, uzun süredir kişisel servetinin büyük bölümünü hayır işlerine bağışlayacağını söylüyordu. Buffett, daha önce servetinin yüzde 90'ını bağışlama sözü vermişti.