Duyunca bir daha asla evinize beyaz ekmek sokmayacaksınız
Beyaz ekmek ve işlenmiş gıdalar tüketmek kolon kanseri riskini artırıyor. ABD'li bilin insanları inceledikleri kanser vakalarından çarpıcı sonuçlara ulaştı.
Yapılan bir araştırmaya göre, her gün ve düzenli olarak tüketilen beyaz ekmek, işlenmiş et ve şekerli içecekler kolon kanseri riskinden ölme olasılığınızı yüzde 36'ya kadar artırabiliyor. ABD'li bilim insanları bu yiyeceklerin yüksek oranda iltihap oluşturduğunu ve genç yaşta kansere yakalanma riskine neden olduğunu ortaya koydu.
BAZI YİYECEKLER ÖLÜM RİSKİNİ AZALTIYOR
Ayrıca, tatlı patates havuç, kahve hatta pişmiş domates içeren pizza gibi bazı yiyecekler iltihap önleyiciliğiyle dikkat dikkat çekiyor. Araştırmada, bu tür besinleri sık sık tüketen ve egzersiz yapan kişilerde ölüm riski yüzde 63 düşük çıktı.
Aşırı işlenmiş gıdalar iltihap düzeyini artırarak kanserin ilerlemesine katkıda bulunuyor