En sert yorum Alman basınından geldi... Kılıçdaroğlu’nun canını sıkacak benzetme
Alman gazeteleri, CHP Genel Merkezi’nin polis eşliğinde boşaltılması ve Özgür Özel yönetiminin görevden uzaklaştırılmasına yönelik gelişmeleri sert ifadelerle eleştirdi.
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin CHP kurultay sürecine ilişkin verdiği kararın ardından yaşanan gelişmeler uluslararası basında da yer aldı.
Alman medya organları, kararın parti içi dengeler ve siyasi sonuçları açısından dikkat çekici olduğunu aktardı.
Deutsche Welle’nin derlediği yorumlarda, yaşanan gelişmeler Türkiye’de demokrasi ve hukuk devleti tartışmaları üzerinden değerlendirildi.
Frankfurter Allgemeine Zeitung'daki (FAZ) yorumda, şu ifadeleri kullandı:
-İlk bakışta, Ankara'daki CHP Genel Merkezi'nin basılması, Türkiye'nin otoriter bir sisteme doğru uzun yürüyüşünde 'sadece' bir başka adım gibi görünebilir.
-Ancak bu adım, Recep Tayyip Erdoğan'ın attığı diğer birçok adımdan daha ağır. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ün partisinin düşmanca bir şekilde ele geçirilmesinden çekinmiyor.
-CHP'nin başına bir kukla yerleştirdi. CHP Genel Merkezi'nin basılmasını birçok Türk bir dönüm noktası olarak görüyor.
-Soru şu: Bunu, oy haklarını kurtarmak için son bir uyarı olarak mı anlayacaklar, yoksa tüm çabaların artık boşuna olduğuna dair bir işaret olarak mı?