Epstein genç kızları böyle tuzağa düşürmüş
Jeffrey Epstein’in bilgisayarından ele geçirilen kayıtlar, çocuk fuhuş ağının işleyişini gözler önüne serdi. Videolarda genç kadınlar modellik seçmeleri adı altında podyumda yürüyor, zorla kıyafetleri çıkartılıyor. Elemeyi geçenler Epstein'le tanıştırılıyor. Arşivdeki veriler istismar operasyonunun küresel boyutunu kanıtladı.
Seri cinsel suçlu, çocuk fuhuş çetesi elebaşı Jeffrey Epstein'in bilgisayarından ele geçirilen videolarda genç kadınların yarı çıplak podyumda yürüdükleri seçmelere katıldığını gösterdi.
2019 hücresinde "intihar ettiği" söylenen Epstein'e gönderilen bu görüntülerde, mağdurların modellik seçmeleri için video çektikleri anlaşıldı.
Yetkililer kimlik tespiti yapılmaması adına görüntüdeki kişilerin yüzlerini ve belirleyici özelliklerini kararttı.
Kayıtlarda görülen kişilerin yaşları henüz kesin olarak saptanmadı. Bazı videolarda ise seslerin tamamen kapatıldığı görülüyor.
EPSTEIN'IN İSTİSMAR AĞI
Kayıtlar Epstein’in Victoria’s Secret için yetenek avcısı rolüne bürünerek genç kızları ağına düşürdüğü teorisini güçlendiriyor.
Bu yöntemle 1997 yılında Epstein'le tanışan ve cinsel saldırıya uğrayan model Alicia Arden ilk kez bu yöntemden bahsetmişti. Dosyalar operasyonun küresel ölçekte yürütüldüğünü de kanıtlar nitelikte.
Arşivde dağ manzarasında çekilen fotoğraflardan, bir arabanın arka koltuğunda Rusça konuşan genç kadınlara kadar pek çok farklı kayıt bulunuyor.
Bir klipte çıplak bacaklı ve topuklu ayakkabılı bir mağdur poz verirken görülüyor. Başka bir videoda ise bir kadın sanki bir podyumdaymış gibi kameraya doğru yürüyor.
Görüntülerde bir adamın Avustralya aksanıyla bir kıza "biraz daha mutlu görün" dediği duyuluyor. Bu sahne muhtemelen özel bir dairede veya evde kaydedilmiş gibi duruyor.
Arşivin en rahatsız edici kısımlarında ise siyah çoraplı bir kurbanın kışkırtıcı şekilde dans ettiği anlar bulunuyor. Epstein’in Paris’teki evi de kayıtlarda sıkça karşımıza çıkıyor. Kırmızı panelli bir çalışma odasında çekilen bu görüntüler o dönem yürütülen tecavüz ve cinsel istismar soruşturmalarının merkezinde yer alıyordu.
EPSTEIN'IN DOSTU MENAJER, HÜCRESİNDE ÖLÜ BULUNDU
Alicia Arden 2019 yılında The New York Times gazetesine verdiği mülakatta yaşadığı dehşeti "Katalog seçmeleri için beni otel odasına davet etti. Geldiğimde beni soymaya çalıştı" sözleriyle anlatmıştı.
Arden o gün ağlayarak kaçtığını ve durumu derhal polise bildirdiğini ifade etti. Bu ifade Epstein hakkındaki en eski cinsel taciz kayıtlarından biri olarak biliniyor.
Epstein bu süreçte Fransız model menajeri Jean-Luc Brunel ile de yakın çalışıyordu. İddialara göre Brunel binin üzerinde kadının tedarik edilmesine yardımcı oldu.
Brunel de tıpkı Epstein gibi 2022 yılında hapishanedeki hücresinde ölü bulundu.