Fon krizine ilişkin Erdoğan'dan ilk açıklama: 'Hesap sorulacak' mesajı
ABD dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorumluluğu bulunan kişilerin hukuk önünde hesap vereceğini belirterek benzer sorunların tekrar yaşanmaması için gerekli düzenlemelerin yapılacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun ardından Türkiye dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Erdoğan, Türkiye'de son dönemdin gündemi olan sermaye piyasalarında yaşanan fon krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sorunun sermaye piyasalarının sınırlı bir alanında ve belli sayıda fonda ortaya çıktığını savunan Erdoğan, bunun finansal sistem veya Türkiye ekonomisine yönelik genel bir risk oluşturmadığını söyledi.
Bu konuda gerekli adımların atıldığını ifade eden Erdoğan, yargının da kapsamlı bir soruşturma yürüttüğünü ve bazı gözaltı ve tutuklamaların gerçekleştiğini anımsattı.
'BUNLARIN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ'
Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
"Sorumluluğu olan kim varsa, bunlardan hukuk önünde hesap sorulacaktır. Bu konuda en küçük bir tereddüt olmamalıdır.
Ne uğruna olursa olsun kimsenin selden kütük kapma yarışına girmeye, insanımızı tedirgin etmeye hakkı yoktur.
Tabii, sürecin, sermaye piyasalarının yapısı gereği hem şeffaf hem de son derece hassas yürütülmesi önemlidir. Bizim de talimatımız bu yöndedir.
Ayrıca benzer bir problemin tekrar yaşanmaması için hukuki ve idari düzenlemeler dahil, hangi tedbirlere ihtiyaç duyuluyorsa, bunların da hayata geçirilmesini sağlayacağız."