Fırıncıların yüz yıllık sırrı ortaya çıktı: Ekmek bayatlamasın diye böyle yapıyorlarmış

Türk sofralarının vazgeçilmezi olan ekmek, kısa sürede bayatlayarak çoğu zaman çöpe gidiyor. Ancak fırıncıların yıllardır kullandığı bir yöntem sayesinde ekmekler, günlerce taze kalabiliyor.

Fırıncıların sırrı aslında tamamen sıcaklık ve hava temasının doğru yönetimiyle ilgili. Üç kritik uyarı ise şöyle:

İŞİN SIRRI POŞETLEMEDE SAKLI

Ayrıca inisiyatifi neredeyse tamamen fırıncıların elinde olan bir aşama var: Poşetleme. Doğru poşetlemenin püf noktaları ise şöyle:

Ustalar, bayatlamayı önlemenin en etkili yolunun "doğru saklama" olduğunu söylüyor:

"Ekmek sıcaklığını attıktan sonra bez torbada beklerse günlerce taze kalır. En büyük hata sıcak ekmeği poşete koymak."