Görüntüler Türkiye'den... Göz gözü görmedi, adeta çamur yağdı
İçişleri Bakanlığı, bazı iller için sağanak ve toz taşınımı nedeniyle "sarı" kodlu meteorolojik uyarıda bulundu ve Güneydoğu'da toz taşınımı etkili oldu. Birçok ilde göz gözü görmezken Mersin'de çamur yağdı.
Akdeniz bölgesi ile İç Anadolu'nun güneyinde etkili olan Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının, akşam saatlerinde Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunu da etkisi altına almasının beklendiği bildirildi; akşam saatlerilne doğru Güneydoğu'daki birçok ilde toz taşınımı etkili oldu.
GAZİANTEP
Kent merkezinde etkisini gösteren toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesi ve hava kalitesi düştü. Kentte araçlar üzerinde toz birikintileri oluştu.
İslahiye ilçesinde de toz taşınımı hayatı olumsuz etkiledi. Taşınım nedeniyle araçların üzeri tozla kaplandı, bazı yerlerde görüş mesafesi düştü.
KİLİS
Suriye üzerinden gelen toz bulutu, güneyden esen rüzgarla kent merkezinde etkili oldu.
Yoğunluğu giderek artan toz bulutu görüş mesafesinin düşmesine neden olurken, trafiği de olumsuz etkiledi.
Meteoroloji verilerine göre, toz bulutunun kentte yarın da etkisini sürdürmesi bekleniyor.
ADANA
Adana'da etkisini gösteren toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesi ve hava kalitesi düştü. Kentte, araçlar üzerinde toz birikintileri oluştu.
Mersin'de kent merkezi ile Bozyazı, Silifke, Tarsus ilçelerinde toz taşınımı etkili oldu.
Taşınım nedeniyle araçların üzeri tozla kaplandı, bazı yerlerde görüş mesafesi düştü.
HATAY
Hatay'da da kent merkezi ve bazı ilçelerde etkili olan toz taşınım nedeniyle gökyüzünde puslu bir görünüm oluştu.
OSMANİYE
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentteki toz taşınımının yarın akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceği öğrenildi.
ANTALYA
Antalya'nın Alanya ilçesinde gökyüzü Afrika'dan gelen çöl tozu nedeniyle turuncuya büründü.
Güneyden esen kuvvetli rüzgar Afrika'dan gelen çöl tozunu beraberinde taşıdı. Alanya ilçe merkezi ve mahallelerde çöl tozu nedeniyle gökyüzü turuncu renge kaplandı.
Sabah saatlerinde ilçe genelinde etkili olan toz taşınımı, gece saatlerinde görülen yağış ve fırtınayla birleşerek çamur yağışına dönüştü. Park halindeki araçlar, balkonlar ve açık alanlardaki yüzeylerin çamurla kaplandığı görüldü.
MERSİN'DE ÇAMUR YAĞDI
Mersin’de etkili olan çöl tozları nedeniyle hava kahverengiye bürünürken, çamur şeklinde yağmur yağdı.
Kuvvetli rüzgarla Sahra’dan taşınan çöl tozları, Türkiye’nin güney illerinde etkisini göstermeye devam ediyor. Çöl tozları nedeniyle sabah saatlerinden itibaren başta Mersin olmak üzere Adana, Hatay, Osmaniye ve Antalya’da gökyüzünü kahverengiye büründü. Mersin’de zaman zaman havadaki toz parçacıkları su damlalarına karışarak çamur şeklinde yağışa neden oldu. Özellikle park halindeki araçların üzeri kahverengi çamurla kaplanırken, caddelerde de çamur suları oluştu.