Hacca gidemeyen Kocaeli'ne gitti! Dekor Kabe'de tavaf eden edene

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir film için kurulan Mekke platosuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kimi dekor Kabe'ye el sürüp dua etti, kimi fotoğraf çekildi, kimi de tavaf etti.

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, "Sancı: İslamiyet’in Doğuşu" filmi için kurulan Mekke platosu ziyaretçi akınına uğradı.

İslamiyet’in doğuşunu konu alan film için kurulan dev platoda sokaklar, taş evler ve dönemin mimarisini yansıtan yapılar yer aldı.

Vatandaşlar dekor Kabe'ye el sürüp dua etti. Kimi de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yoğun ziyaret gerçekleşince dekorlar zarar gördü, plato bir süre ziyarete kapatıldı. Daha sonra ise ziyaretçiler sırayla alınmaya başlandı.

'ORAYA GİDEMEYENLER HASRET GİDERDİ'

Sözcü TV muhabiri İlknur Yağumli'nin mikrofon uzattığı ziyaretçiler, "Çok iyi olmuş, beğendik. Yapanlardan Allah razı olsun. Peygamber efendimizin yaşadığı o dönemi hissettirdiler bize. Oraya gidemeyenler için hasret giderme oldu" dedi.

Yapımı henüz bitmeyen dekor Kabe'nin etrafında bazı tarikat mensuplarının da dolaştıkları görüldü.