Havaalanı güvenlik şirketi iflas etti: Türkiye seferleri de tehlikede

Bir havaalanı güvenlik hizmeti sağlayıcısı iflas başvurusunda bulundu. Bu durum, en az 6 Alman havalimanını olumsuz etkilerken, Türkiye seferleri de bu durumdan etkilenebilir.

Almanya'da yaşanan iflaslar devam ederken, havaalanı güvenlik hizmeti veren ESA Luftsicherheit & Service GmbH, iflas başvurusunda bulundu ve Charlottenburg’daki bölge mahkemesi, geçici iflas işlemlerini başlatma kararı aldı. Artı49'da yer alan habere göre, avukat Sebastian Laboga geçici iflas yöneticisi olarak atandı.

Bu durum, birçok havalimanında faaliyet gösteren şirketin personelini ve müşterilerini olumsuz şekilde etkiliyor. ESA Luftsicherheit & Service GmbH’nin yanı sıra, ESA Security Aviation GmbH & Co. KG de mali sıkıntılardan etkileniyor. Her iki şirket, ESA Luftsicherheit GmbH grubu altında faaliyet gösteriyor ve grup, Aralık 2024’te iflas başvurusunda bulunmuştu.

TÜRKİYE SEFERLERİ DE ETKİLENEBİLİR

Türkiye seferleri de bu durumdan etkilenebilir. Şirket, Dortmund, Paderborn/Lippstadt, Lübeck, Rostock-Laage, Sylt ve Friedrichshafen gibi Almanya’daki pek çok havalimanında güvenlik kontrollerinden sorumluydu. 2024 yazında ödeme sıkıntıları nedeniyle bazı sözleşmeler feshedilmişti.

İlginizi çekebilir